Jaromir Jagr kiireisempi kuin koskaan – Tshekin liigassa pelaava legenda maksaa jopa pelikavereiden palkat

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Kaikkien aikojen suurimpiin jääkiekkolegendoihin lukeutuva Jaromir Jagr jatkaa yhä 47-vuotiaana peliuraansa omistamansa ja Tshekin pääsarjassa pelaavan Kladnon riveissä.

Tshekkilegenda kertoo pelaamisen olevan itselleen yhä vuosikymmenten jälkeen kuin lomailua, varsinkin nykyisin mukaan kuvaan tulleen oman seuran arjen pyörittämisen rinnalla. Jagr paljastaakin olevansa seuran omistaja muutakin kuin paperilla – legenda käytännössä katsoen pyörittää itse seuraansa.

– Teen kaikkea mahdollista. Ihan kaikkea. Yritän pitää ohjat käsissäni kaiken suhteen, Jagr kertoo The Athleticin haastattelussa lisäten jopa pelaajien palkanmaksun kulkevan hänen kauttaan.

Kun seuran kanadalaisvahvistus Brendan O’Donnell tarvitsi taannoin työviisumin maahan, Jagr hoiti miehelle tarvittavat allekirjoitukset sekä paperit.

– Olen hallilla kaiken aikaa. Pelaaminen on kuin lomaa omistajan velvollisuuksien rinnalla. Se on iso haaste. Sinun on etsittävä pelaajia, hankittava heidät tänne, hoidettava sopimukset agenttien kanssa. Sinun on myytävä lippuja, pyöritettävä areenan toimintoja… Eikä tämä koske pelkästään edustusjoukkuetta, sillä meillä on 11 juniorijoukkuetta 5-21-vuotiaissa, Jagr avaa arkeaan kiekkomogulina.

Kysyttäessä Jagr’ilta pelaajauran päättymisen ajankohdasta, legenda vastaa pitkän pohdiskelun jälkeen:

– Sitten kun huomaan, etten pysty auttamaan joukkuetta ja tuomaan faneja areenalle, lopetan. Se (pelaaminen) tuo rahaa seuralle, jatkuvasti halleja ympäri maata myös vieraskaukaloissa täyttävä legenda pyörittelee.

Jagr on osoittanut alkukaudella miehestä olevan yhä apua joukkueelleen myös kaukalon puolella. 47-vuotias konkari on iskenyt neljässä pelaamassaan Tshekin liigan ottelussa kaksi maalia.

LUE MYÖS: Dallas-puolustaja loukkaantui hirvittävällä tavalla – selostajan kommentti raivostutti agentin: ”Olet todellinen p*skakasa”

LUE MYÖS: Kaapo Kakko tyytyväinen NHL-debyyttiinsä: ”On niitä isoja pelejä pelattu ennenkin”

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS