NHL:n virallisten kotisivujen toimittajat arvioivat jutussaan, että viime kaudella käytännössä jokaisella mahdollisella osa-alueella väläytellyt Florida Panthersin sentteri Aleksander Barkov on koko sarjan kahdeksanneksi paras pelaaja.

Keskushyökkääjän osalta viime kausi oli häkellyttävä.

Ensinnäkin hän nakutti runkosarjan 82 ottelussa uransa ennätyspisteiksi mairean saldon 35+61=96. Pinnat eivät olleet ainoa komea uroteko suomalaiselta.

– Pistemäärä oli kymmenenneksi isoin koko NHL:ssä ja isoin Panthersin historiassa. Barkov teki uransa korkeimman ylivoimapistemäärän (31), hän teki viisi voittomaalia ja voitti aloituksia 53,7 prosenttisesti, sivuilla huomautettiin tilastoista ja mainittiin vielä se, että pelaaja otti vain neljä kahden minuutin jäähyä koko kaudella.

Barkov sai nauttia kauden päätteeksi Lady Byng Trophystä. NHL jakaa sen vuosittain sellaiselle pelaajalle, joka on osoittanut kauden aikana parasta urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä yhdistettynä pelin hyvään tasoon.

– Hän sijoittui viidenneksi Selke Trophyssä, eli parhaan puolustavan hyökkääjän kisassa.

– Se, kuinka Barkov pystyy suorittamaan, on uskomatonta. Sarjassa ei todellakaan ole paljoa sellaisia asioita, joita hän ei pysty tekemään, NHL Networkin Brian Lawton latasi.

Keskushyökkääjältä voi mitä ilmeisesmmin odottaa vastaisuudessa isoja pinnoja.

– Kerron heti, että voin sanoa olevani järkyttynyt, jos hän ei paina sadan pisteen rajaa rikki useaan kertaan urallaan.