San Jose Sharksin tähtihyökkääjä Evander Kane on ajautunut kohun keskelle NHL:ssä.

Kane sikaili itsensä suihkuun maanantain harjoitusottelussa, kun hän oli ensiksi paininut Vegas Golden Knightsin puolustajan Deryk Engellandin kanssa, ja tämän jälkeen huitaissut (mahdollisesti vahingossa) ottelun linjatuomaria. Sen jälkeen kanadalainen oli tönäissyt kevyesti samaista tuomaria rintaan.

TSN:n sisäpiiritoimittajan Darren Dregerin mukaan Kanea uhkaakin nyt peräti 10 ottelun mittainen pelikielto tuomarin koskemattomuuteen kajoamisesta.

Lopullisen ratkaisun pelikiellosta tekee NHL:n komissaari Gary Bettman. Tämän uskotaan tapahtuvan aikaisintaan tiistaina.

The Athletic -lehden Sharksin asiantuntija Kevin Kurtz näkee, että linjatuomarin toiminnalla saattoi vaikutusta tilanteen eskaloitumiseen.

– Mielestäni Kane saa joko kolmen tai kymmenen ottelun pelikiellon. Pohdin myös sitä, kun linjatuomari kaatoi hänet siinä tilanteessa – se huitaisu nimittäin osui enemmän tuomariin, kuin Engellandiin. Jos tilannetta katsoo uudestaan, niin linjatuomari selvästi reagoi siihen, kun häntä huitaistiin jalkaan. Ei näytä hyvältä, Kurtz kommentoi tapausta Twitterissä.

Darren Dreger

@DarrenDreger
E. Kane’s abuse of an official penalty generally carries an automatic 10 game suspension. NHL commissioner Gary Bettman will have to confirm and officially enforce the suspension. Unlikely to happen before tomorrow.