Uransa ensimmäiselle NHL-leirille parhaillaan valmistautuva Veini Vehviläinen on yllättynyt pohjoisamerikkalaisesta pelistä.

Nuori suomalaismaalivahti oli viikonvaihteessa Columbus Blue Jacketsin mukana, kun joukkue osallistui perinteiseen Traverse City -turnaukseen. Vehviläinen esitti turnauksessa hyviäkin otteita, mutta parantamisen varaa jäi. Hänen torjuntaprosenttinsa oli lopulta alle 90.

– Pelin jälkeen Vehviläinen veti minut sivuun ja sanoi: ”Tämä peli on todella nopeaa.” Sanoin, että odotapa harjoitusleiriä – siitä tulee entistä nopeampaa. Johon hän vastasi: ”Voi pojat.” maalivahtivalmentaja Manny Legace paljasti seuran verkkosivuilla.

Blue Jacketsin ykkösmaalivahtina toimii lähtökohtaisesti Joonas Korpisalo, kun kakkosvahdin paikasta taistelevat puolestaan Vehviläinen ja Elvis Merzlikins.