Anaheim Ducks on tuottanut vuosien saatassa ison listan huippuvahteja kehitysohjelmansa kautta. Seuran tämän hetken paras maalivahtilupaus on Ilveksessä pelaava tshekkivahti Lukas Dostal.

Lupausten harjoitusleirillä Dostal säväytti välittömästi. Hän torjui 4-1 voiton paikallisvastustaja Los Angeles Kingsistä. The Athletic kiinnitti huomiota vahvasti esiintyneeseen Dostaliin ja tämän erinomaiseen hanskakäteen.

Urheilumedia ihmetteli myös Dostalin varusteita. Hänen kirkkaan vihreät Ilvekseltä saadut patjat erottuivat räikeästi Anaheimin perinteisistä väreistä.

– Koko elämäni olen pelannut valkoisessa ja sinisessä, koska olin Brnossa. He antoivat minulle nämä vihreät. Olin, että ”Joo, kyllä minä tulen toimeen”. Mutta äitini sanoi, ”Herranjestas! Mitä sinulla on päälläsi?” Mutta minä pidän väristä, Dostal kertoi lehdelle.

19-vuotias Dostal on Anaheim Ducksin kolmoskierroksen varaus kesältä 2018. Hänet varattiin koko varaustilaisuuden kuudentena maalivahtina.