100 pinnaa rikki tulevalla kaudella? Näin Aleksander Barkov vastaa spekulointiin

© Kuva: Getty Images

Florida Panthers-kapteeni Aleksander Barkov jo uransa seitsemänteen NHL-kauteen.

Viime kaudella upeat 96 (35+61) tehopistettä takonut Barkov on harjoitellut läpi kesän systemaattisesti ollakseen alkavalla sesongilla vielä aiempaa kovempi.

– Haluan olla parempi kaikessa. Se on ollut aina se minun juttuni. Haluan kehittää nopeuttani, voimiani ja kestävyyttäni, jotta voin tulla paremmaksi pelaajaksi, Barkov toteaa NHL.com/fi:lle.

Harjoitusohjelma kuulostaakin maallikon korvaan kohtalaisen hurjalta.

– Treenaan kahdesti päivässä maanantaista ehkä perjantaihin saakka. Ohjelmassa on monenlaisia harjoitteita, kuten juoksua, hyppyjä, kuntosalia ja luistelua. Ensimmäisten parin kuukauden aikana en kuitenkaan vielä käynyt jäällä. Lauantaisin vedän yhden treenin, ehkä lenkkiä tai jotain. Sunnuntait ovat lepopäiviä. Keskiviikkoisinkin otan vähän kevyemmin, jotta jaksan painaa sitten täysillä torstain ja perjantain, Barkov kuvaa kesän arkeaan.

Panthers on jäänyt kolmella kaudella peräkkäin NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle ja suunta on tulevalla sesongilla tarkoitus korjata.

– Olemme kaikki nyt todella innoissamme kesällä tehdyistä hankinnoista ja siitä, miten kova joukkue meillä on tähän kauteen lähdettäessä. Olen jutellut pelikaverieni kanssa, ja tuskin maltamme odottaa, että pääsemme taas Floridaan, tapaamme toisemme ja pääsemme harjoittelemaan, jotta olemme valmiina, kun kausi alkaa, Barkov hehkuttaa.

Tunnetusti vaatimaton sentteri ei ole asettanut itselleen varsinaisia henkilökohtaisia tavoitteita, mutta toteaa toki tietyn maagisen rajan rikkomisen kiinnostavan.

– Kun muistaa uran aiemmat kaudet, sata pistettä olisi kiva saavuttaa. Teen kovasti töitä ja yritän auttaa joukkuettani omilla tehoillani, mutta voittaminen Panthersin paidassa on minulle tärkeintä, Barkov painottaa.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)