St. Louis Bluesin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen syyskuun alkajaisiksi solminut hyökkääjä Ivan Barbashev kertoi saaneensa kotimaansa KHL-sarjasta eteensä allekirjoittamaansa NHL-tarjousta paremman sopimusluonnoksen.

Mies päätti kuitenkin hylätä tarjouksen ja solmia vuosipalkaltaan 1,475 miljoonan taalan jatkopestin hallitsevan Stanley Cup -voittajan kanssa.

– Sain Venäjältä tarjouksen, joka olisi taannut 120 miljoonaa ruplaa (noin 1,8 miljoonaa dollaria) vuodessa, mutta kieltäydyin siitä. Ajattelin, ettei minun kannata nyt allekirjoittaa sopimusta Venäjälle siirtymisestä, koska he eivät välttämättä enää soita takaisin (NHL:stä), 23-vuotias hyökkääjä vahvistaa Championat-sivustolle.

– Miksi pilata kaikki suhteeni St. Louisiin? Tätä varten lähdin jo 16-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan. Olen lapsuudestani saakka haaveillut pelaamisesta NHL:ssä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten asiat täällä ovat sujuneet, hyökkääjä kertoo.

Barbashev on Bluesin 2. kierroksen (33.) varaus vuodelta 2014. Neljännen kautensa nuottipaidassa aloittava hyökkääjä iski viime kaudella pelaamissaan 80 runkosarjapelissä tehot 14+12=26. 23 pudotuspeliottelussa mies nakutteli tehot 3+3.