Näkökulma: New Jersey Devils menestyy paremmin ilman megatähteään Taylor Hallia?

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsin viime kaudesta muodostui täydellinen pannukakku joukkueen jäätyä lupaavan kauden 2017-18 jälkeen kauaksi pudotuspelipaikasta.

Täksi kaudeksi vahvistunut joukkue joutui tulemaan yli puolet viime kaudesta toimeen ilman toissa kauden NHL:n arvokkaimpana pelaajana palkittua Taylor Hallia, mikä oli monien mielestä suurin syy pudotuspelipaikan karkaamisessa kauaksi ulottumattomiin.

Tilastot osoittavat kuitenkin jotain muuta – ainakin pelin ratkaisevilla osa-alueilla. Hall pelasi viime kaudella 33 ottelua ennen kauden päättänyttä loukkaantumistaan nakutellen sinä aikana tehot 11+26=37. Joukkueen voittoprosentti tuona aikana oli 34,2. Hallin poissaollessa Devilsin voittoprosentti kuitenkin kohosi yli kuuden prosenttiyksikön verran lukemaan 40,4.

Suurin syyllinen Devilsin sukelluksen taustalla olikin Hallin poissaolon sijaan kehno oman pään peli, joka konkretisoitui epävarmaan maalivahtityöskentelyyn.

Hyökkäyspelissä Hallin poissaolo sen sijaan kirpaisi pahemman kerran. Kanukkitähden pelatessa Devils iski keskimäärin 2,91 maalia ottelua kohti. 27-vuotiaan megatähden tiputtua sairastuvan puolelle joukkueen maalikeskiarvo romahti 2,55 tehtyyn maaliin per otttelu. Toisin sanoen Devilsin puolustuspeli tiivistyi suurimman tähden loukkaannuttua samalla kun maalimäärät kokivat selvän notkahduksen alaspäin.

Myös useamman maalin tappiot olivat yleisempiä alkukaudesta Hallin kuuluessa yhä kokoonpanoon. Devilsin varsinaisen peliajan tappioista peräti 81 prosenttia tuli tuona aikana vähintään kahden maalin erolla huolimatta siitä, että joukkue onnistui takomaan vähintään neljä maalia peräti 51 prosenttissa otteluistaan. Hallin loukkaannuttua prosentit putosivat 72:een ja 42:een.

Devilsin onkin saatava puolustuspelinsä uomiinsa tulevalla kaudella. Tähän ongelmaan seura hankki takalinjoilleen kallispalkkaisen P.K. Subbanin, joka tosin on tunnettu epävarmasta puolustuspelistään.

Katastrofin ainekset leijuvat jälleen New Jerseyn ylpeyden yllä?


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.