Kiekkoraamattu: Kahden suomalaisen NHL-tähden paita nostetaan kattoon – ”Toista vastaavaa ei tule pitkään aikaan”

© Kuva: Getty Images

”Kiekkoraamatuksi” kutsuttu The Hockey New -lehti arvioi tuoreessa julkaisussaan tulevat pelipaitansa kattoon saavat NHL-pelaajat.

Suomalaisittain katsottuna lista oli upeaa katsottavaa, sillä Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne ja Minnesota Wildin hyökkääjä Mikko Koivu huomioitiin potentiaalisina vaihtoehtoina pelinumeron jäädyttämiseen.

36-vuotiaan Rinteen tarina hakee vertaistaan, sillä hän on alkujaan Predatorsin kahdeksannen kierroksen varaus. Rinne on ollut neljästi ehdokkaana parhaalle maalivahdille jaettavaan Vezina-palkintoon sekä hänet on äänestetty kolme kertaa kymmenen parhaan joukkoon NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavaan Hart-palkintoon.

Rinne on Predatorsin seurahistorian ylivoimaisesti menestyksekkäin maalivahti. Kokeneen suomalaisen 341 voittoa on lähes 200 enemmän kuin seuraavana tulevalla Tomas Vokounilla. Rinne pelannut Predatorsissa 623 ottelua, joka on seuran maalivahdeista eniten sekä kenttäpelaajista neljänneksi eniten.

– Nostakaa Rinteen numero 35 kattoon, kun hänen peliuransa on valmis. On mahdollista, että toista vastaavaa ei tule pitkään aikaan, The Hockey News hehkuttaa.

Wildin kapteenina vuodesta 2009 lähtien toiminut Mikko Koivu on pelannut kaikki uransa 973 ottelua Minnesota Wildin riveissä. 36-vuotias sentteri on samalla Wildin seurahistorian eniten otteluita pelannut pelaaja, kuin myös joukkueessa eniten pisteitä (688) tehnyt pelaaja.

– Hän on ollut ollut Wildin organisaation kasvot lähes heti uransa alusta asti. Ei ole ketään muuta nykyistä tai entistä Wild-pelaajaa, joka olisi yhtä oikeutettu saamaan pelinumeroaan kattoon, The Hockey News ylistää.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.