Päättyneellä kaudella NHL:n runkosarjan läntisen konferenssin voittaneen, mutta heti jatkopelien avauskierroksella pudonneen Calgary Flamesin kesän nimekkäimmät hankinnat, maalivahti Cam Talbot ja hyökkääjä Milan Lucic, eivät monienkaan silmissä näytä niiltä kaikkein huikeimmilta vahvistuksilta.

Flamesin ykköstykki Johnny Gaudreau vaikuttaa kuitenkin olevan eri mieltä.

25-vuotias yhdysvaltalainen uskoo kaksikon tekevän ryhmästä aiempaa merkittävämmän Stanley Cup-mestaruuden tavoittelijan.

– Olemme hakeneet joukkueeseemme kovuutta ja sitä Lucic meille tuo, Gaudreau toteaa entisestä Edmonton-järkäleestä NHL:n virallisella nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Gaudreau kertoo arvostavansa Lucicin tekemää työtä kaukalossa.

– Kun pelaat joukkuetta vastaan jolla on tuollainen pelaaja joka menee kulmiin, käyttää kokoaan, seisoo maalin edessä, se todellakin auttaa. Uskon tämän olevan juuri sitä, mitä olemme etsineet ja hän auttaa meitä suuresti, Gaudreau hehkuttaa.

Myös Flamesiin vapaana agenttina heinäkuussa saapunut Talbot saa osakseen ylistystä.

– Tapasin hänet kun kävin Calgaryssa. Hieno ihminen ja mahtava maalivahti. Muistan monta vierailua Edmontonissa, kun jouduimme palaamaan ilman maalia tai voittoa hänen seistyään ottelussa lähestulkoon päällään, Gaudreau ylistää.

Molemmilla hankinnoilla on edessään melkoinen näytönpaikka, sillä kummallakin on allaan luvalla sanoen surkea kausi.

Kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa kuittaava Lucic summasi päättyneellä kaudella 79 ottelussa tienesteihinsä nähden todella vaatimattomat tehot 6+14=20.

Talbot puolestaan aloitti päättyneen sesongin myös Oilersissa, mutta joutui kauden mittaan suomalaisvahti Mikko Koskisen syrjäyttämäksi ja kaupattiin helmikuussa loppukaudeksi Philadelphia Flyersiin.

Kauden tilastot olivat kanadalaisen NHL-uran heikoimmat. Torjuntaprosentti oli 89,2 ja selän taakse tehtiin peräti 3,4 maalia ottelua kohden.