NHL:ssä 779 runkosarjaottelua pelannut sekä Stanley Cup -mestaruuden voittanut ex-hyökkääjä Joe Murphy, 51, elää tällä hetkellä Kanadassa, Ontarion provinssissa sijaitsevan Kenoran kaupungin kaduilla kodittomana.

The Detroit Free Press uutisoi, että Murphyä on yritetty saada pois kaduilta jo kahden vuoden ajan, mutta entinen kiekkotähti ei suostu asumaan NHL Alumni -yhdistyksen maksamassa motellihuoneessa. Murphy eli motellissa kahden kuukauden ajan, mutta jätti paikan lopulta tuntemattomasta syystä johtuen.

Murphy on kärsinyt uransa jälkeen mielenterveysongelmista. Hänelle on yritetty saada apua viranomaisten, entisten pelitovereiden, lakimiehen sekä mielenterveystyön ammattilaisten toimesta, mutta Detroit Red Wingsin vuoden 1986 koko varaustilaisuuden ykkösnimi on kieltäytynyt lähes kaikesta avusta.

Murphy tienasi 15 kautta kestäneellä NHL-urallaan noin 13 miljoonaa dollaria, mutta tällä hetkellä mies on täysin rahaton. Murphyn nykyisestä taloustilannetta kuvaa se, että hänellä ei ole varaa edes uusiin sukkiin. Hän on joutunut repimään t-paidastaan irti kangasta, jotta hän voisi peittää nilkkansa öisin.

Murphy eli jonkin aikaa ulkona teltassa, mutta sen jälkeen kun siihen tuli reikä, mies pääty jälleen kaduille. Tällä hetkellä Murphy nukkuu yönsä katupenkeillä, talojen porttikäytävillä, tunneleissa tai sitten bensa-asemien kylttien alla.

Merkittävin kysymyksistä kuuluukin: miksi Murphy ei halua apua ongelmiinsa?

– Pidän yksinolosta. Minulla on paljon virtaa. Ihmiset tulevat usein puhumaan minulle. Ei kuitenkaan fyysisesti. Voin tuntea hengellisiä asioita. Pidän vain siitä, että voin olla yksin huoneessa. Kun puhun ihmisille, se vaivaa minua, Murphy vastasi The Detroit Free Pressin toimittajalle ja kuvaajalle, jotka olivat etsineet entistä kiekkotähteä 18 tuntia Kenoran kaduilta.

Murphyllä on pakkomielle enkeleihin sekä arkkienkeleihin. Hän uskoo, että henget kontrolloivat ihmisiä puhumaan sekä tekemään asioita, aivan kuin he olisivat sätkynukkeja.

– Kuuletko tuon? Hei, kyllä tiedät mitä äsken tapahtui. Tuossa oli henki sinun pääsi päällä. Sanoit sille, että lähde pois. Lähde, Murphy sanoi ihmeissään olleelle toimittajalle.

– Etkö kuullut tuota? Sinulla on voima. Sinä teit juuri jotain. Se kuunteli sinua, en tiedä kuulitko sitä. Vedit juuri jonkun niistä pois. En tiedä kuka se oli. Se ei ole minun asiani. Mutta nyt se on poissa, Murphy jatkoi tarinaansa silmät pyöreänä.

Murphy puhuu avoimesti mielenterveysongelmistaan. Hän on kärsinyt masennuksesta, lyhytkestoisesta muistinmenetyksestä, epävakaista tunteista sekä itsetuhoisista ajatuksista. Nämä oireet viittaavat CTE-sairauteen, jonka uskotaan tulevan liian monesta päähän kohdistuneesta iskusta.

Murphyn tiedetään kärsineen peliurallaan useita aivotärähdyksiä, joskin vielä ei ole tehty lääketieteellistä varmistusta siihen, että onko näillä vaikutusta miehen nykyiseen tilaan.