Näkökulma: Kiekkoilijoiden seurauskollisuus on kuollut – ja hyvä niin

© Kuva: Getty Images

Ympäri kiekkoilevaa maailmaa on jo pitkään haikailtu menneiden aikojen pelaajauskollisuuden perään. Suomessakaan ei ole mitään ihmeellistä, jos sama pelaaja pelaa peräkkäisinä vuosina Tapparassa ja Ilveksessä tai Lukossa ja Ässissä.

NHL:ssä kirkkaimmat tähdet pysyvät pääsääntöisesti heidät varanneissa seuroissaan on, mutta uskollisuudella ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Chicago Blackhawks kiinnitti Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen ennätyksellisen kalliisiin sopimuksiin. Samoin on tekemässä Toronto Maple Leafs omien nuorten tähtiensä kanssa.

Suomalaiset pelaajat ovat NHL:ssä kansalaisuutena selvästi alipalkattuja, eikä tuhansien järvien maassa pidetä asiaa mitenkään ongelmallisena. Hyvä vain, että rahaa jää muihinkin pelaajiin ja mestaruuden tavoittelemiseen, tuntuu olevan yleinen mielipide.

Nyt nähtiin, miten kävi Kevin Shattenkirkille, joka suostui seurauskollisuuden nimissä huonompaan diiliin. Puolustajatähdelle oli siirtomarkkinoilla hurjasti kysyntää, mutta Shattenkirk teki lyhyemmän diilin saadakseen pelata kotiseudullaan New Yorkissa.

Heikon kauden jälkeen New York Rangers osti sopimuksen ulos. Ratkaisussa ei seurauskollisuus painanut. Bisnes on bisnestä, ja niin pitääkin.

Shattenkirkille seurauskollisuuteen uskominen tarkoitti yli 12 menetettyä miljoonaa, jotka hän olisi saanut toisesta seurasta pidemmän sopimuksen myötä. Tämä on hyvä oppitunti kaikille NHL-urasta haaveileville nuorille urheilijoille.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.