Canadiensiin tyrkyllä uusi suomalaisnimi jo pian? Nuorten kultaleijona lataa: ”Haluan pelata täällä niin hyvän kauden, että pääsen sinne”

© Kuva: Getty Images

Pelicansissa viime kaudella ajoittain ihastuttanut ja nuorten maailmanmestaruuden voittanut Jesse Ylönen on tällä hetkellä suhteellisen kuumaa kamaa ympäri maailman. Ylönen takoi menneellä sesongilla lahtelaisjoukkueessa yhteensä pinnat 13+15=28, nuorten MM-jäillä syntyivät tehot 3+3=6.

Nuoren varaama Montreal Canadiens on katsonut Ylöstä hyvällä.

– Siellä oltiin ihan tyytyväisiä. Nuorten kisoihin ja sen jälkeiseen aikaan he olivat erityisen tyytyväisiä. Joulusta eteenpäin pelasin heidän mielestään todella hyvin. Ei siinä kisojen jälkeen välttämättä mikään muuttunut, olin vain saanut koko ajan enemmän kokemusta miesten peleistä, hyökkääjä sanoo Pelicansin kotisivuilla.

Habs otti hyökkääjän juhannuksena 2018 käydyssä varaustilaisuudessa kakkosena numerolla 35. Ylönen on astunut steppejä eteenpäin.

– Testeistä näki, että fysiikkani oli hyvällä tasolla muihin verrattuna. Kaikkia osa-alueita pitää saada paremmaksi, että siellä pystyy erottumaan edukseen. Luistelua, kiekon käsittelyä, laukausta, kaikkea, Ylönen viittaa kesällä järjestettyyn Montrealin leiriin.

Nuori lupaus pelaa alkavalla kaudella Pelicansissa.

– Tosi innoissani olen, että saan vielä yhden kauden pelata täällä. Joukkue on muuttunut paljon, ja kaikki lähtee taas tavallaan puhtaalta pöydältä. Tekeminen on näyttänyt tosi hyvältä ensimmäisenä treeniviikkona.

Liekö ensi syksynä tie veisi ison meren ylitse?

– Totuus on se, etten ole vielä todellakaan valmis sinne (NHL:ään). Pitää kehittyä paljon, ja haluan pelata täällä niin hyvän kauden, että pääsen sinne.