Suomalaispakin nimi nousi Wild-tähden sisältävään jättitreidiin – hurja Liiga-kausi avasi kaikkien silmät: ”Tälle absurdille varaukselle naurettiin”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin ympärillä on vellonut viime aikoina runsaasti siirtohuhuja.

The Athletic -lehden tietojen mukaan Sabres yrittää neuvotella ainakin Minnesota Wildin kanssa vaihtokaupasta, joka sisältäisi hyökkääjä Jason Zuckerin.

The Athletic -lehden toimittaja John Vogl uskoo, että Sabresillä on kolme pelinappulaa vaihtokauppaa varten.

– Sabresillä on selvä ylitarjonta puolustajista. Heillä on top-4 -puolustaja Rasmus Ristolainen, rajoitettu vapaa agentti Jake McCabe sekä lupaava Oskari Laaksonen. Sabres-GM Jason Botterill voisi saada aikaan kolmen joukkueen vaihtokaupan, jossa Zucker matkaa Sabresiin, Wild saa hyökkääjän Tampa Bay Lightningista, ja Lightning saa yhden näistä Sabresin kolmesta puolustajasta, Vogl arvelee.

Hieman jopa yllättäen siirtohuhuihin nostetulla Laaksosella on takanaan huikea läpimurtokausi Liigassa vasta 19-vuotiaana. Vogl näkee nuoren suomalaisen vaihtoarvon kasvaneen roimasti tällä kaudella.

– Kun Sabres varasi hänet kolmannella kierroksella kesällä 2017, ihmiset nauroivat tälle absurdille valinnalle, koska häntä ei oltu arvioitu edes parhaan 350 pelaajan joukkoon. Viime kaudella hän kuitenkin kasvoi ja kehittyi Ilveksen parhaaksi puolustajaksi – naurut lakkasivat välittömästi siihen paikkaan. Olisi kuitenkin upea tarina Sabresin pelaajatarkkailulle, jos hän pääsisi tekemään NHL-debyyttinsä juuri Buffalossa. Mutta tiedämme, että Laaksonen ei ole enää tuntematon tapaus, joten hän voisi olla arvokas vaihtonappula, toimittaja sanoi.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!