Vancouver Canucksin seurajohto tekee kaikkensa palauttaakseen uskottavuuden viime vuodet pudotuspelien ulkopuolelle jääneeseen joukkueeseen.

Jo aiemmin viikolla seura ilmoitti päästävänsä entisen 1. kierroksen varauksen, puolustaja Derrick Pouliotin vapaille markkinoille miehen sopimuksen umpeutuessa kesällä.

Samalla oven avauksella saa näillä näkymin lähteä myös toinen entinen kärkivaraus, hyökkääjä Brendan Gaunce. Vuoden 2012 varaustilaisuuden 26. varaus ei ole onnistunut vuosien saatossa vakiinnuttamaan paikkaansa NHL-kokoonpanossa, sillä miehen tilille on kertynyt vain 117 NHL-ottelua vaisuin tehoin 6+9. Pohjanoteeraus nähtiin tällä kaudella isokokoisen hyökkääjän mahduttua NHL-kokoonpanoon vain kolmessa ottelussa.

Todellisena superlupauksena juniori-iässä pidetty Pouliot puolestaan on vuoden 2012 varaustilaisuuden kahdeksantena pelaajana huudettu puolustaja, joka sentään on vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä parin viime kauden aikana. Kuluvalla kaudella mies merkkautti 62 ottelussa tehot 3+9.

LUE MYÖS: Tony Sund jättää Liiga-kaukalot – solmi vuoden NHL-sopimuksen!