nnVasta kaksivuotisen sopimuksen TPS:n kanssa solminut, kolme kautta Vaasan Sportia edustanut 23-vuotias suomalaispuolustaja Tony Sund pelaa sittenkin tulevalla kaudella Pohjois-Amerikassa.

Sund on solminut vuoden mittaisen sopimuksen läntisen konferenssin loppuotteluihin parhaillaan valmistautuvan San Jose Sharksin kanssa.

Puolustaja oli päättyneellä kaudella Sportin takalinjojen luottomiehiä iskien 60 ottelussa 35 (8+27) tehopistettä. Mies oli pitkään ehdolla myös Leijonien Slovakian MM-kisajoukkueeseen pudoten kokoonpanosta viime hetkillä.

– Tony on isokokoinen, hyvin luisteleva puolustaja, joka käyttää vahvaa mailaansa syöttölinjojen katkomiseen ja hyökkäysten päättämiseen. Hänellä on loistava pelisilmä, joka teki hänestä yhden parhaista syöttäjistä ja pelintekijöistä, joita olemme nähneet tallä kaudella, San Josen GM Doug Wilson kehuu tuoretta hankintaansa.

San Jose Sharks

@SanJoseSharks
#SJSharks sign defenseman Tony Sund to a one-year contract.
atnhl.com/2VWeLci