Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen joutuu kesällä tukalaan paikkaan, sillä joukkueen tähtipelaajien Artemi Panarinin ja Sergei Bobrovskin sopimukset päättyvät heinäkuun 1. päivä.

The Athletic -lehden sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline näkeekin, että venäläiskaksikkoa tuskin nähdään ensi kaudella enää Blue Jacketsin riveissä.

Portzline antoi tuoreessa kolumnissaan Panarinin jatkolle viiden prosentin mahdollisuuden, kun taas Bobrovskin jatkaminen sai vain kahden prosentin mahdollisuuden.

The Athletic -lehden tietojen mukaan Bobrovski oli jo viime kesänä vaatinut Kekäläistä kauppaamaan hänet toiseen NHL-seuraan. Vaihtokauppaa ei kuitenkaan koskaan saatu valmiiksi, koska Blue Jackets ei löytänyt vaihtopartneria Bobrovskin hyvin kapeista joukkuevaihtoehdoista.

NHL:ssä on pyörinyt läpi kevään huhuja, että Bobrovskin ensi kauden osoite on Florida Panthers.

Portzline kuitenkin muistuttaa, että Blue Jackets aikoo tehdä vielä muodon vuoksi viimeisen sopimustarjouksen Bobrovskille.

Blue Jacketsilla on etu muihin seuroihin, sillä he pystyvät tarjoamaan venäläistähdelle kahdeksanvuotisen sopimuksen, kun taas muiden NHL-seurojen sopimustarjous voi olla maksimissaan seitsemän vuoden mittainen.

Portzline nosti ilmoille väitteen, että Blue Jackets saattaa solmia Bobrovskin kanssa alkukesällä kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen ja venäläinen kaupattaisiin heti tämän jälkeen toiseen NHL-seuraan. Tämän avulla Blue Jackets ei menettäisi ykköstorjujaansa aivan ilmaiseksi.

LUE MYÖS: Saako Columbus Blue Jackets sittenkin pidettyä ainakin yhden tähdistään? ”Aion keskustella jatkosta”