San Jose Sharks ja Vegas Golden Knights ratkaisivat NHL:n läntisen konferenssin ensimmäisen kierroksen ottelusarjan jatkoonmenijän varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa todelliseksi trilleriksi muodostuneessa seiskapelissä.

Jatkoajalle venynyt jännitysnäytelmä päättyi lopulta uskomattomien vaiheiden jälkeen kotijoukkue San Josen 5-4-jatkoaikavoittoon Barclay Goodrown maalilla.

Vieraisjoukkue Vegas karkasi seiskapelin kolmannen erän alussa jo 0-3-johtoon, eikä jatkoonmenijästä näyttänyt tuossa vaiheessa olevan mitään epäselvyyttä.

Tilanne kääntyi kuitenkin päälaelleen Vegasin Cody Eakinin telottua Sharks-tähti Joe Pavelskia suihkukomennuksen arvoisesti. Viiden minuutin ylivoiman saanut kotijoukkue laittoikin pystyyn todellisen sirkuksen mättämällä kiekon ylivoimalla neljästi vieraiden verkkoon. Kevin Labanc iski kyseisen pakkopelin aikana tehot 1+3.

Vegas ei kuitenkaan luovuttanut tähän, vaan kiri Jonathan Marchessaultin viime hetken maalilla pelin jatkoajalle. Maali syntyi vain 47 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Ensimmäinen jatkoerä ehti vanhentua 18.19 minuutin kohdalle, ennen kuin Sharksin Goodrow pääsi Erik Karlssonin syötöstä vapaaksi, kiersi Vegas-maalivahti Marc-Andre Fleuryn ja ujutti kiekon Golden Knightsin verkkoon. Sharks sai samalla todella maukkaan revanssin Vegasista viime keväältä, jolloin tulokasjoukkue pudotti ennakkosuosikkina sarjaan lähteneen hailauman jatkosta.

Ottelusarjan kolme viimeistä kamppailua nimiinsä vienyt San Jose kohtaa toisella pudotuspelikierroksella Colorado Avalanchen.

Katso ratkaisumaali sekä ottelun käännekohdaksi muodostunut Pavelskin loukkaantuminen alta löytyviltä videoilta:

San Jose Sharks

@SanJoseSharks
BARCLAY GOODROW WITH THE SERIES WINNER!

#PlayoffMode

Sharks on NBCS

@NBCSSharks
Prayers to Pavs as he left after hitting his head on the ice 🙏