Totaalinen katastrofi! Perustilastot eivät todellakaan puoltaneet tätä – Tampa Bayn uskomatonta sulamista on vaikeaa ymmärtää

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningin totaalinen sulaminen Columbus Blue Jacketsia vastaan pudotuspelien 1. kierroksella oli valtava sensaatio. Runkosarjan ylivoimaisen ykkösen pupeltamisesta ei puoltanut monikaan tilastofakta.

Jos oli joukkue murskaava talvella, niin samaa voi sanoa pistepörssissä ylhäisessä yksinäisyydessä kärjessä keikkuneesta Nikita Kutsherovista.

Viimeinen peli oikeastaan kruunasi pupeltamisen.

Erikoisia esimerkkejä

Esimerkiksi Tampan ykkösketjun isot miehet Steven Stamkos (-3) – Anthony Cirelli (-3) – Kutsherov (-2) keräsivät tehotilastoon yhteensä lukeman -8. Siis ykköstrio, yhdessä ja kauden tärkeimmässä pelissä!

Runkosarjassa vastaavan kategorian tilastot mainituilla pelaajilla näyttivät numeroita +4, +25 ja + 24.

Tehotilaston lisäksi toki myös pisteiden romahtaminen on Kutsherovin kohdalla ällistyttävää luokkaa. Talvella syntyivät naurettavan kovat pinnat 41+87=128 ja pudotuspeleissä tehot 0+2=2.

Joukkuetasollakin Tampan sulaminen oli ällistyttävä. Runkosarjassa pisteet menivät sille 128-98.

Columbus on vasta kymmenes joukkue kautta NHL:n historian, joka on pystynyt voittamaan pudotuspelisarjan sellaista poppoota vastaan, joka keräsi runkosarjassa vähintään 30 pinnaa enemmän.

Lisäksi Tampa antautui neljässä ottelussa jopa 19 kertaa, joka on poikkeuksellisen paljon.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.