Chicago Blackhawks -pomo odottaa vesi kielellä vapaiden pelaajien markkinoita: ”Ensimmäinen kerta, kun rahaa käytettävissä”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Chicago Blackhawks jäi tällä kaudella toistamiseen pudotuspelien ulkopuolelle. Niukasta karsiutumisesta huolimatta joukkueen GM Stan Bowman on tyytyväinen seuran nykytilanteeseen.

Aihetta iloon antaa varsinkin palkkakattotilanne, jonka kanssa 2010-luvun menestysorganisaatio on painiskellut joka kesä käytännössä koko vuosikymmenen ajan. Nyt asiaan on tulossa helpotusta, sillä seuralla on palkkabudjetissaan 19 mijoonaa dollaria käyttövaraa uusia hankintoja varten.

Bowman aikookin vahvistaa ennen kaikkea joukkueen puolustusta, minkä lisäksi hankntalistalla on ainakin yksi kahteen kärkikenttään soveltuva hyökkääjä.

– Tämä on luultavasti ensimmäinen kerta, kun meillä on näin paljon rahaa käytettävissämme. Se ei tarkoita sitä, että käyttäisimme kaiken heti vapaiden markkinoiden avautuessa. Meidän täytyy suunnitella joukkueen rakentaminen myös tulevaisuutta ajatellen. Markkinatilanteemme on joka tapauksessa nyt huomattavasti aiempaa parempi, Bowman iloitsee Chicago Tribunen haastattelussa.

Yhtenä top 6 -hyökkääjänä tapetille on noussut mm. seuraa aiemmin kahdella kaudella edustanut Artemi Panarin, jonka tuleva jättisopimus tulisi kuitenkin olemaan arvoltaan 10 miljoonan dollarin tietämissä per kausi. Se, onko seurajohto valmis satsaamaan jälleen kerran yhteen pelaajaan tuollaisia summia, on toinen asia.

– Olemme joka tapauksessa oikealla tiellä. Meillä on useita syitä olla innoissamme sekä myös joitakin kehityskohteita. Niiden vahvistaminen on työmme tästä alkaen aina harjoitusleirin käynnistymiseen saakka, Bowman niputtaa tulevan kesän työnsarkaansa.

Yhdeksi tulevan kauden läpimurtopelaajista saattaa kohota tshekkitähti Dominik Kubalik, joka iski tällä kaudella Sveitsin NLA:ssa pelaamissaan 57 ottelussa upeat 25 maalia.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?