Vallanvaihto Coloradossa – nappaako saksalainen kakkosmies ykkösmaalivahdin paikan?

© Kuva: Getty Images

Pudotuspelipaikasta NHL:n läntisessä konferenssissa verisesti kamppaileva Colorado Avalanche on luottanut viime aikoina maalinsa suulla usein 27-vuotiaaseen Philipp Grubaueriin kallispalkkaisen Semjon Varlamovin sijaan.

Saksalaismaalivahti on pelannut kolme nollapeliä viimeisestä viidestä startistaan – enemmän mitä Varlamov koko kaudella.

Täksi kaudeksi Washington Capitalsista Avalancheen 3-vuotisella, 3,33 miljoonaa dollaria kaudesta tuottavalla sopimuksella siirtynyt saksalaisvahti onkin hyvää vauhtia ryöväämässä ykkösvahdin paikan sopimuksensa viimeistä kautta pelaavalta, 5,9 miljoonaa taalaa kaudesta kuittaavalta venäläiseltä.

Tällä hetkellä näyttääkin jopa siltä, että Avalanchen seurajohto haluaa todenteolla ajaa 29 ottelua tällä kaudella torjuntaprosentilla 90,4 pelannutta Grubaueria sisään joukkueen ykkösvahdiksi jo tulevaakin kautta ajatellen. Miehen nykyotteiden valossa maalivahti on valmis kantamaan ykkösmaalivahdin tonttia viimeistään ensi kaudella.

Kakkosmieheksi tulevalle kaudelle on tyrkyllä KHL:n entinen tähtivahti, tällä kaudella Pohjois-Amerikan pelityyliä farmiliiga AHL:ssä 43 ottelun verran opiskellut 28-vuotias tshekki Pavel Francouz. Mies pysäytti viimeisellä KHL-kaudellaan kiekot uskomattomalla 94,6 prosentin varmuudella.

Varlamov saaneekin etsiä ensi kaudeksi töitä toisaalta saksalais-tshekkiläisen maalivahtitandemin ottaessa vastuun Avalanchen maalinsuulla.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!