Kanadalainen jääkiekkoikoni Don Cherry on ottanut jälleen kantaa Carolina Hurricanesin voitettujen kotiotteluiden jälkeen tekemiin tempauksiin.

Nuorella joukkueella on tapana juhlia kotivoittoja yhdessä faniensa kanssa jo käsitteeksi NHL:ssä muodostunein hassunhauskoin tuuletuksin, mikä ei totisesti tunnu miellyttävän 85-vuotiasta kiekkofossiilia.

Cherry avasi sanaisen arkkunsa jälleen lauantaisessa Hockey Night in Canada -lähetyksessä.

– Tämä on NHL. Rod Brind’Amour on hyvä valmentaja. Nämä kaverit (pelaajat) ovat kuitenkin minun silmissäni idiootteja. He eivät edelleenkään hanki tuolla lisää faneja. Heidän on parempi lopettaa nämä temput pudotuspeleissä. Tämä on vitsi, Cherry laukoo.

– Nuoret miehet ilmaisevat tuolla tavoin voitonriemuaan, Cherry jatkaa ivalliseen sävyynsä. – Et tee tuota NHL:ssä. Tämä on ammattilaisliiga. Mitä nämä kaverit ovat, idiootteja tai jotain, kiekkolegenda kysyy ja jatkaa vielä:

– Jos haluat tehdä tuota, tee se ennen peliä, mutta se on todella naurettavaa. Kuvitelkaa Justin Williams tekemässä jotain tuollaista. Naurettavaa, Cherry päättää nostaen esille joukkueen 37-vuotiaan kapteenin.

Oli pahasti viime vuosituhannelle ajatuksineen jäänyt studiosankari mitä mieltä hyvänsä, ainakin fanien piireissä Hurricanesin tempaukset on otettu vastaan pääosin positiivisen huumorin kannalta.

Carolinan kuitti tilanteeseen oli sekin melko hulvaton. Joukkueen Twitter-tilille oli nimittäin ilmestynyt esittelyteksi, jossa joukkue esitellään ”Nipuksi ääliöitä, jotka tekevät hauskoja tuuletuksia”.

Alla pari videoklippiä Hurricanesin edellisten voitto-otteluiden tuuletuksista: