NHL-pakilta tyly arvio Anaheim Ducksin pahimmista ongelmasta – ”Jääkiekko on muuttumassa”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin konkaripuolustaja Jake Muzzin uskoo NHL-kiekon kehityksen ajaneen ohi Anaheim Ducksin joukkueesta.

Vaikka kalifornialaisseura onkin päässyt haastamaan kannusta pudotuspeleissä viimeiset viisi kautta putkeen, on sen kehityskäyrä vaikuttanut osoittavan jo pitempään alaspäin.

Tällä kaudella Anaheim on ollut vain varjo entisestään. Vuoden 2007 Stanley Cup -mestaruus on enää kaukainen muisto.

Tähtipelaajien Ryan Getzlafin ja Corey Perryn johtama ankkalauma oli vielä aiemmin yksi läntisen konferenssin väkevimmistä joukkueista. Vuosien varrella joukkueen runko on kuitenkin ikääntynyt, eikä se ole onnistunut uudistumaan.

Ducks on roikkunut pudotuspeliviivan lähimaastossa lähes täysin tähtivahti John Gibsonin ansiosta. Jenkkitorjuja on joukkuestaan melkeinpä ainoa, jonka liike riittää nykyajan nopeaan NHL-kiekkoon.

Anaheimin kausi on ollut äärimmäisen vaikea. Kalifornialaisjoukkue on joutunut tyytymään lähinnä toistuviin häviöihin ilta toisensa jälkeen niin kotona kuin vieraissa.

Viimeisimmän selkäsaunansa Ducks otti Toronto Maple Leafsilta, joka pöllytti vastustajiaan karuin 6-1-lukemin.

Pitkään Los Angeles Kingsin riveissä ennen tammikuista siirtoaan Torontoon kiekkoillut Muzzin pelasi Anaheimia vuosien varrella lukuisia kertoja.

Kanadalaispakin mielestä länsirannikon kollegat jäivät selvästi NHL:n pelityylin kehityksestä jälkeen.

– Uskon jääkiekon muuttuvan taidokkaammaksi ja nopeammaksi peliksi, kuten meillä Torontossa jo pelataan. Täällä peli on rankkaa, Leafs-puolustaja sanoi Sportsnetin haastattelussa.

– Monesti isommat kaverit eivät pärjää sen vauhdin ja taidon kanssa, mitä osalta näistä itäisen konferenssin joukkueista löytyy, Muzzin arvioi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.