Mikäli AHL:ssä pelaavan suomalaishyökkääjä Otto Koivulan kehitys jatkuu vastaisuudessa samalla tavalla kuin mitä se on ollut tähän päivään asti, ei unelma NHL-debyytistä valu käsistä ainakaan kauemmaksi – vaan pikemminkin päinvastoin.

Bridgeport Sound Tigersia edustava hyökkääjä palasi jälleen maanantai-iltana maalien makuun jopa viisi mittelöä kestäneen suvantovaiheen jälkeen hänen vastattua edustamansa joukkueen ainoasta osumasta 1-4-häviöön päättyneessä Hershey Bears -koitoksessa.

Voittajajoukkueen yksi sankareista oli voittomaalista vastannut väkkärämäinen hyökkääjä Juuso Ikonen.

Nousukiito

Vuodenvaihteen aikoihin jopa viiden ottelun maaliputkessa liitänyt Koivula on viimeistellyt kuluvan sesongin 40 koitoksessa oikein kelvolliset pisteet 13+13=26. Niillä irtoaa tulokkaiden pistepörssissä 11:s sija sekä tulokkaiden maalipörssissä peräti kuudes sija.

Nokialta lähtöisin oleva parikymppinen pelaaja on ottanut hienosti isoja loikkia kohti taalajäitä. Hän on päässyt pohjoisamerikkalaiseen arkeen käsiksi hyvin ymmärtäen sen, että kesken oleva kausi on NY Islandersin kesän 2016 neljännen kierroksen varaukselle vasta ensimmäinen rapakon takana ja siis pienessä kaukalossa.

Koivula miehittää farmissa suomalaispelaajien sisäisessä pistepörssissä kolmatta sijaa. Edellä on vain Charlotte Checkers -kaksikko Janne Kuokkanen (11+20=31) – Aleksi Saarela (13+17=30).