Toronto Maple Leafsin tähtisentteri Auston Matthews on tyytyväinen ketjunsa viime aikaisiin esityksiin. Kasperi Kapasen ja Andreas Johnssonin keskellä viime otteluissa pelannut jenkki kehuu omankin pelinsä olleen viime aikoina parasta miesmuistiin.

– Viimeiset kolme peliä ovat olleet ennen kaikkea meidän ketjultamme hyviä. Olemme tehneet paljon oikeita asioita jäällä. Henkilökohtaisesti olen pelannut myös paremmin kuin aikoihin, Matthews kertoo TSN:n haastattelussa.

Nopeaa ja viihdyttävää hyökkäyspeliä esittävä kolmikko on viime otteluissa rakentanut vaarallisia tekopaikkoja tasaiseen tahtiin.

– Pidämme paljon kiekkoa vastustajan alueella. Luomme paikkoja, mutta kiekot eivät vain tunnu pomppivan sisään. Se on turhauttavaa. Toisaalta se on parempi tilanne kuin sellainen, jossa joudut taistelemaan koko illan omassa puolustuspäässä, Matthews pohtii.

Tähtisentteri on onnistunut hyvistä paikoista huolimatta iskemään viimeiseen kolmeen otteluun vain yhden syöttöpisteen. Keskimäärin yli kolme kertaa ottelussa kohti maalia laukova 21-vuotias jenkkitähti saa kuitenkin työstään jäällä kiitokset myös päävalmentaja Mike Babcockilta.

– Heidän ketjunsa pelasi hyvin (Bostonia vastaan). Austonin luistelu oli parempaa kuin kertaakaan aiemmin hänen palattuaan kaukaloon (loukkaantumisen jälkeen). He loivat paikkoja, mutta eivät vain onnistuneet maalinteossa, Babcock kiittelee.

Yhdeksässä viimeisessä pelissä vain kerran maalinteossa onnistunut Matthews on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 30 ottelussa tehot 20+20=40. Edellisen kerran heikommassa pisteputkessa tulokaskaudellaan ollut Matthews kertoo kuitenkin, että kokemuksen tuoma itsevarmuus auttaa käsittelemään asiaa nyt tulokaskautta paremmin.

– Se on hieman helpompaa nyt. Mentaalitasolla sinun pitää oppia sulkemaan se (maalittomuus) pois ajatuksistasi. Et saa stressata siitä liikaa, Matthews pohtii.

LUE MYÖS: Toronto kauppaamassa ykköskierroksen varaustaan? Olisiko tässä mitään järkeä?