Jättimäinen vastine rahoille! Nämä 10 NHL-pelaajasopimusta nousevat hinta-laatusuhteiltaan omaan luokkaansa!

© Kuva: Getty Images

Monen liigan ehdottomiin tähtipelaajiin jo nyt kuuluvan pelaajan NHL-tulokassopimukset umpeutuvat tähän kauteen, minkä jälkeen useammalle nuorisotähdelle ollaan sorvaamassa jopa päälle 10 miljoonan taalan kausitienesteihin yltäviä jatkosopimuksia.

The Hockey Writers listasi tämän hetken parhaat ns. ”ryöstösopimukset”, joissa seura saa todella kovan vastineen rahoilleen nykyisen palkkasuuntauksen puitteissa.

10. Sean Couturier, 26v, Philadelphia Flyers

Vuosipalkka 4,3 miljoonaa dollaria, sopimus umpeutuu 2021-22. Viime kaudella 76 tehopistettä iskenyt Flyers-hyökkääjä on jälleen matkalla yli 60 pisteen kauteen. Mies tunnetaan myös loistavista puolustuspään taidoistaan.

9. Mattias Ekholm, 28v, Nashville Predators

3,75 miljoonaa, 2021-22. Ruotsalaispuolustaja kertoi taannoin The Hockey Newsille tienanneensa jo niin paljon rahaa, ettei millään ehdi tuhlaamaan kaikkea loppuelämänsä aikana. Joka tapauksessa tähtipakki pelaa todella alihintaisella sopimuksella, joka mahtuu hädintuskin liigan sadan kovimman kausipalkan joukkoon. Tällä kaudella 45 ottelua, joissa 34 tehopistettä. Loistava kahdensuunnan puolustaja pelaa keskimäärin lähes 24 minuuttia illassa!

8. Seth Jones, 24v, Columbus Blue Jackets

5,4 miljoonaa, 2021-22. Nuori tähtipakki saapui Ohioon Nashvillestä vaihdossa Ryan Johanseniin. Todellinen liideripuolustaja joukkueelleen. Vasta NHL:n 38. parhaiten tienaava pakki iski viime kaudella puolustajalle komeat 57 tehopistettä.

7. Morgan Rielly, 24v, Toronto Maple Leafs

5 miljoonaa, 2021-22. Iskenyt tällä kaudella puolustajalle uskomattomat 46 pistettä 43 peliin. Pisteistä peräti 32 on syntynyt tasakentällisin, joten tehoja ei voida laittaa myöskään miehen ylivoimaroolin piikkiin. Loistava kiekon ylöstuoja. Palkkakatto-ongelmiin tämän kauden jälkeen ajautuvan Toronton kannalta miehen pitkä ja edullinen sopimus on kuin lottovoitto.

6. Aleksander Barkov, 23v, Florida Panthers

5,9 miljoonaa, 2021-22. Ei tarvinne perusteluja. Joukkueensa ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Puolustaa vastustajan parhaita vastaan tunnollisesti ja puhtaasti, rakentaa peliä ja iskee tehoja. Aivan kaikki kaikessa joukkueelleen. Keskipalkka vasta liigan 94. suurin. 247 ottelussa 232 pistettä kertovat kaiken oleellisen liigan kenties parhaan puolustavan hyökkääjän hyökkäyspään taidoista, joskin itsekkäämmällä pelillä tehopisteitä olisi syntynyt oman pään kustannuksella huimasti enemmänkin.

5. John Klingberg, 26v, Dallas Stars

4,25 miljoonaa, 2021-22. Klingberg on vasta toinen Stars-puolustaja, joka on iskenyt kaudessa yli 65 tehopistettä. Tällä kaudella pitkään loukkaantuneena ollut ruotsalainen on iskenyt 265 ottelussa 195 pistettä, mikä kertoo puolustajan hyökkäyspään potentiaalista. Puolustajista neljänneksi tehokkain viimeisen 3,5 vuoden otannalla.

4. Mark Scheifele, 25, Winnipeg Jets

6,13 miljoonaa, 2023-24. Todellinen ryöstö Winnipegiltä! Pitkä sopimus edullisella vuosihinnalla. Liigan parhaita peliä tekeviä senttereitä. NHL-uran alkuvuosien otteet hieman verottivat miehen kausipalkkaa tulokassopimuksen jälkeistä jatkopahvia sorvattaessa. Kaudesta 2016-17 alkaen iskenyt kuitenkin 182 ottelussa komeat 196 tehopistettä.

3. Johnny Gaudreau, 25, Calgary Flames

6,75 miljoonaa, 2012-22. Jo viime kaudella 84 tehopistettä mättänyt ”Johnny Hockey” on pelannut koko uransa noin piste per peli tahdilla. Tällä kaudella 46 ottelussa käsittämättömät tehot 26+41=67! Alle seitsemän miljoonaa kaudessa on naurettava summa 120 tehopisteen tahdissa olevasta pelaajasta!

2. David Pastrnak, 22v, Boston Bruins

6,67 miljoonaa, 2022-23. Tämän kauden 44 pelissä jo 25 maalia tykittänyt vasta 22-vuotias tshekkilaituri pelaa pitkällä sopimuksella, joka on jo tässä vaiheessa osoittautunut täydelliseksi ryöstöksi Bruinsin kannalta. Miehestä tulee tällä kaudella 25 vuoden sisään vasta kuudes pelaaja, joka on pelannut kolme vähintään 30 maalin kautta ennen 23-vuotispäiväänsä!

Pastrnakilla onkin kaikki eväät taistella NHL:n maalikuninkuudesta seuraavan 10 vuoden ajan!

1. Nathan MacKinnon, 23v, Colorado Avalanche

6,3 miljoonaa, 2022-23. Toissa kaudella vain 53 pistettä iskenyt MacKinnon on lähes tuplannut arvonsa viimeisen puolentoista vuoden sisällä. Todella nopea ja kovassa vauhdissa uskomattomiin kiekollisiin suorituksiin kykenevä kanukkisentteri löysi täysin uuden tason Mikko Rantasen ja Gabriel Landeskogin rinnalla.

Tällä hetkellä NHL:n kenties viiden parhaan hyökkääjän joukossa. Pistekeskiarvo viime kauden alusta laskien koko NHL:n kolmanneksi kovin, 1,38 pistettä per ottelu.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.