Uskomaton vaikutus – kapteenin paluu käänsi Montrealin kurssin NHL:ssä!

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin kauden uskottiin olevan lähes taputeltu jo ennen kuin se ehti alkaakaan. Joukkueen kapteeni ja keulakuva, puolustaja Shea Weber tulisi olemaan sivussa runkosarjan ensimmäiset kuukaudet, eikä pakistosta totisesti löytyisi riittävää leveyttä saatikka ykköspakin mitat täyttävää tuuraajaa.

Habs taisteli kuitenkin alkukauden hienosti pysyen mukana pudotuspelivauhdissa samalla kun Jeff Petry otti rokkitähden roolia puolustuksen johtajana.

Canadiensin peli alkoi kuitenkin sakata marraskuussa. Kun samaan aikaan joukkueen tähtivahti Carey Pricen päästettyjen maalien keskiarvo näytti marraskuussa lukemaa 3,81, tuli Weberin ennakoitua aiempi paluu kaukaloihin kuun lopulla joukkueelle kuin taivaanlahjana.

Kipparin paluu käänsi laivan

Weber palasi kaukaloon kesken neljän ottelun tappioputken, jonka aikana joukkue oli päästänyt omiin yhteensä 16 osumaa. Miehen paluu muutti kuitenkin kaiken – Weber iski maalin heti paluuottelussaan.

Lähes vuoden sivussa ollut kapteeni otti heti johtajan roolin myös jäällä – peliaika on pienimmilläänkin ollut sekuntia vaille 24 minuuttia ottelussa.

Miehen tehot 17 ottelussa ovat puolustajalle komeat 5+6=11 plusmiinus-tilaston näyttäessä lukemaa +8. Kapteenin roolia korostaa se, ettei miehen rinnalle löydy mitat täyttävää kärkiparien puolustajaa. Silti 33-vuotias on illasta toiseen saanut vierellään pelanneen pakkiparinsa näyttämään todellista tasoaan paremmalta.

Myös maalivahti Pricen tilastot ovat ottaneet harppauksen oman pään kenraalina tunnetun Weberin palattua askiin. Kanukkiveskari voitti joulukuun 11 ottelustaan kahdeksan. Torjuntaprosentti oli jo kelvollinen 91,6 päästettyjen maalien keskiarvon näyttäessä joulukuun osalta lukemaa 2,42.

Montreal roikkuu tällä hetkellä idän viimeisellä pudotuspelipaikalla – saavutus, josta suurin kiitos kuuluu kaukaloon paluun tehneelle Weberille. GM Marc Bergevinin suurin haaste olisikin löytää miehen rinnalle mitat täyttävä, leftiltä laukova ja kiekkoa hyvin liikuttava puolustaja. Olisiko seuran kiikarissa jo viime kesänä ollut Los Angelesin Jake Muzzin vastaus kysymykseen?

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!