Edmonton-tähti Connor McDavid avaa joukkueen uudistunutta pelitapaa: ”Jos se toimii…”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin uudeksi päävalmentajaksi reilu viikko sitten palkatun Ken Hitchcockin sisäänajama pelitapa näkyy jo nyt joukkueen tekemisessä.

Pian 67-vuotias, eläkkeeltä kotikaupunkinsa seuran avuksi loppukaudeksi hälytetty takavuosien Stanley Cup -mestarivalmentaja on tuonut mukanaan monien mielestä inhorealistisen puolustusvoittoisen pelitapansa, jossa kukaan kenttäpelaajista ei luista puolustusvelvoitteistaan.

Viimeisin ote Hitchcock-hokia nähtiin toissa yönä, kun Oilers kairasi hitchcockmaisen 1-0-jatkoaikavoiton Dallas Starsia vastaan.

Uusi pelitapa ei totisesti viihdytä, mutta tulosta sillä on syntynyt aiempaa enemmän. Ennen uuden päävalmentajan tuloa joukkue oli voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan yhden. Hitchcockin alaisuudessa alla on nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota, joista toinen jatkoajalla.

Kapteeni mukana talkoissa

Joukkueen kapteeni ja suurin tähti Connor McDavid niputtaa muutoksen Todd McLellanin ajoista ytimekkäästi:

– Emme pelaa kaunista kiekkoa. Se on grindauslätkää, puolustusvoittoista mutta tehokasta. Olemme jälleen oppineet voittamaan, joten jos tämä on se tapa jolla voitamme, olen mukana, kahden edelliskauden pistepörssivoittaja toteaa NHL.comille.

– Kovaa työntekoa, työntekoa joka puolella kenttää, tulemista omiin vauhdilla sekä kovaa karvaamista. Viesti on mennyt perille, McDavid luettelee Hitchcock-kiekon perusvaatimuksia.

– Pelaamme ehdottomasti yhtenäisemmin tällä hetkellä. ”Hitch” haluaa meidän kamppailevan lujemmin oman maalin edustalla sekä kulmissa, toteaa puolestaan alkukaudella upeaan maalivireeseen yltänyt Alex Chiasson.

Faneille Hitchcockin vanhanajan grindauslätkä ei välttämättä ole mieleen, mutta pudotuspeleihin pääsy hiljentäisi varmasti ainakin pahimmat kriitikot.


PÄIVÄN VIHJE: EDMONTON OILERS – MONTREAL CANADIENS

Jatkuuko Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin dominointi Montrealin kustannuksella?