William Nylander saa tukea Tampa Bayn supertähdeltä – ”Olisin tehnyt samoin hänen tilallaan”

© Kuva: Getty Images

Ruotsalaishyökkääjä William Nylander saa sopimustilanteeseensa tukea Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherovilta.

Venäläistähti tietää mistä puhuu, sillä hän koki vastaavanlaisen tilanteen ennen kauden 2016-17 alkua. Kutsherov oli tuolloin rajoitettu vapaa agentti missaten pattitilanteen vuoksi sekä harjoitusleirin että -ottelut. Osapuolet pääsivät lopulta sopuun kolmevuotisesta siltasopimuksesta, joka tuotti Kutsheroville 4,76 miljoonaa dollaria kaudessa.

Nylanderin sopimuskahakka on pullistunut kuitenkin selvästi pidemmäksi väännöksi. Viime kaudella 61 tehopistettä takonut ruotsalainen on jäänyt sivuun 21 runkosarjan ottelusta. Mikäli hänen ja Toronto Maple Leafsin – tai mahdollisen vaihtokaupan kautta toisen seuran kanssa – välille ei synny sopua 1. joulukuuta mennessä, niin tällöin Nylanderin koko NHL-kausi menee sivu suun.

– Olisin tehnyt samoin hänen tilallaan. En tiedä mitä Torontossa tapahtuu juuri nyt, mutta tiedän sen, että hänen kaltaisensa pelaaja kelpaisi mille tahansa joukkueelle, Kutsherov sanoi The Athleticin haastattelussa.

– Hän on erinomainen pelaaja; loistava pelin- ja maalintekijä. Kaikilla on hänestä oma mielipiteensä, mutta heti kun hän tekee paluun kaukaloon, niin hän todistaa kaikille mikä on miehiään.

Kutsherovin nykyinen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen. Hän allekirjoitti Lightningin kanssa kesällä maksimipituisen kahdeksan vuoden ja 76 miljoonan dollarin arvoisen (cap hit 9,5 miljoonaa) jatkopaperin.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!