Chicago Blackhawksiin viime kesänä viidennellä kierroksella (139.) varattu suomalaishyökkääjä Mikael Hakkarainen tekee parhaillaan aivan mitä tahtoo Yhdysvaltojen juniorisarja USHL:ssä.

20-vuotias taituri on summannut yhdeksään USHL-ottelussaan jäätävät tehopisteet 8+10=18.

The Athletic -lehden Blackhawksin hovitoimittaja Scott Powers näkee, että Hakkarainen pelaa tällä hetkellä aivan väärässä sarjassa.

– Hän ei ollut kauden alussa onnellinen Providencen yliopistossa, joten hän jätti sen koulun. Ongelma on kuitenkin se, että hän on liian hyvä USHL:ään. Hän on tehnyt Muskegon Musketeersin riveissä yhdeksään otteluun jo 18 tehopistettä. Hän johtaa koko sarjan piste per ottelu -keskiarvoa, Powers avasi nuoren suomalaisen tilannetta.

Powersin uskookin, että Hakkarainen tarvitsee lisää haastetta ja sitä löytyi Suomesta.

– On mielenkiintoista nähdä missä Hakkarainen päättää pelata ensi kaudella. Hän tarvitsee lisää haastetta. Hän on kotoisin Suomesta, joten ehkä saattaa palata sinne pelaamaan ammattilaisena. Blackhawksin ei tarvitse tehdä hänen kanssaan sopimusta kuin vasta vuoden 2022 elokuussa, toimittaja arvelee.

Bluesin junioreista oppinsa saanut Hakkarainen ei ole koskaan pelannut Liigassa tai ylipäätään ammattilaistasolla. Hän muutti 17-vuotiaana Yhdysvaltoihin pelaamaan NAHL-juniorisarjaan.