HELSINKI. Leijonien pakkijärkäle Petteri Lindbohmin katse on yhä tiukasti NHL:ssä.

St. Louis Bluesin lupaus teki isolla päätöksen, kun Pohjois-Amerikan kaukalot sai jäädä. Lindbohm suuntasi neljän kauden ja seitsemän NHL-pelin jälkeen Sveitsiin ja Lausannen riveihin.

Taustalla oli pitkä pohdinta. NHLSuomi-sivusto tapasi isokokoisen pakin, joka kertoo avoimesti päätöksestään.

– Se ei ollut helppo ratkaisu. Sulattelin sitä hetken ja päätin, että haluan ottaa pienen askeleen taaksepäin ja vähän rauhoittaa hommaa. Täällä on vähemmän pelejä ja pystyy treenaamaan enemmän laadukkaasti, Lindbohm summaa NHLSuomi-sivustolle.

Sveitsin NLA on Suomesta käsin piilossa. Maassa pelataan kuitenkin loistavaa lätkää – siitä kertoo pelaajalistat. Sveitsin pääsarjassa pelaa iso liuta entisiä NHL-huippunimiä.

– Omat tavoitteet ovat ehdottomasti päästä takaisin sinne (NHL:ään). Sitä varten paiskitaan kovasti hommia. Mutta mennään päivä ja kausi kerrallaan, Lindbohm muistuttaa.

NHL-konkarin opissa

Sveitsissä peli kulkee. Lindbohm on peruspakin ruumiillistuma, hänen vahvuutensa on omassa päässä – sen takia suomalaisen onnistumista ei voi mitata pistelukemissa.

– Minua ei onneksi hankittu pistetykiksi. Yritetään silti saada itse vähän enemmän pisteitä – näyttää Suomeen paremmalta, pakki virnistää.

Sveitsissä tarjolla on monenlaista oppia. Lindbohm paljastaa, että naapurissa asuu kaveri, jolta pystyy ammentamaan paljon vinkkejä.

– Olen saanut (Torrey) Mitchellilta paljon ajatuksia ja vinkkejä. Päivittäin ajellaan hallille – hän on pelannut yli 700 peliä NHL:ssä. Siinä saa paljon myös henkistä valmennusta, Lindbohm kiittelee.

Pakkijärkäleen menoa voi seurata viikonloppuna myös Suomessa. Lindbohm luutii Leijonien matkassa Karjala-turnauksessa. A-maajoukkuedebyytti maistuu hyvälle.

– Todella hyvät fiilikset. Kiva nähdä, missä itse menee kansainvälisellä tasolla, pakki kiteyttää.