Pittsburgh Penguinsin tähtipuolustaja Kris Letang nousi perjantain vastaisena yönä NHL:n historiankirjoihin sivuamalla komeaa seuraennätystä.

31-vuotiaasta kanadalaisesta tuli Penguins-historian eniten runkosarjamaaleja tehnyt puolustaja yhdessä legendaarisen Paul Coffeyn kanssa. Letang rikkoi Toronto Maple Leafsia vastaan pelatussa ottelussa upean rajapyykin tekemällä NHL-uransa 100:nnen täysosuman.

Pittsburgh voitti vieraskamppailunsa puhtaasti numeroin 0-3.

Itse Coffeyn kokonaislukemiin on vielä matkaa, sillä nelinkertainen Stanley Cup -voittaja paukutti urallaan hurjat 396 maalia. Pittsburghin lisäksi hän edusti Edmonton Oilersia, Detroit Red Wingsiä, Los Angeles Kingsiä, Hartford Whalersia, Chicago Blackhawksia, Philadelphia Flyersia, Carolina Hurricanesia ja Boston Bruinsia. Runkosarjapisteitä Coffeylle kertyi kaiken kaikkiaan uskomattomat 1531.

Letangille pisteitä on kertynyt puolestaan 445.