Vaikka Vegas Golden Knights löi itsensä heti debyyttikaudella NHL:n eliittiin murtautuen Stanley Cup -finaaleihin, vaikutti joukkueen leiriin jäävän hurja määrä nälkää. Lukuisat voitot runkosarjassa ja pudotuspeleissä sekä Stanley Cupin finaalipaikka olivat joukkueelle toki kotiinpäin kokemuksen vuoksi, mutta toisaalta se kirkkain jäi saavuttamatta.

– Kaudessa oli paljon positiivistakin, ja oli hauskaa olla finaaleissa. Mutta silti. Kun ajattelen viime kautta, aina tulee mieleen se, että olimme niin lähellä mestaruutta ja hukkasimme erinomaisen tilaisuuden, joukkueen kulmakivi, maalivahti Marc-Andre Fleury pyöritteli NHL.com/fi:n mukaan.

Kautta jo kesällä kommentoinut Erik Haula ei halunnut sitä sen kummemmin muistella.

– Ei jäädä miettimään viime kautta. Se oli yksi kausi, ja nyt tulee vähän kuin todistuskausi. Pitää parantaa, se on koko ajan tavoite, suomalainen mietti NHL Suomen haastattelussa.

Viimeisen ottelusarjan tappiossa voi tietysti olla se hyvä puoli, että nälkä on kasvussa. Ainakin Fleury viittasi siihen kysyttäessä, onko liigan parhaalle maalivahdille jaettava Vezina Trophy tavoite.

– En ole koskaan voittanut sitä. Miksipä ei, olisi hienoa voittaa se palkinto, kanukki myönsi NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Joukkueensa ehkä tärkein palanen saa tehdä töitä rauhassa. Fleuryllä on Vegasin kanssa kolmen vuoden mittainen sopimus, joka pitää hänet Golden Knightsissa kauden 2021-22 loppuun asti.

– Tuntuu hyvältä ja rauhoittavalta, kun tietää olevansa pitkään Vegasissa. Se on minun joukkueeni, teen kaikkeni sen eteen ja yritän voittaa otteluja, Fleury vakuutti.