NHL:n kestomenestyjät Chicago ja Detroit pulassa – ”Heidän tarinansa on jo kirjoitettu”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawks voitti vuosina 2010, 2013 ja 2015 Stanley Cupin, mutta viime kaudella seura jäi ulos pudotuspeleistä. Joukkue oli tylysti koko Keskisen divisioonan viimeinen. Onko kestomenestyjän parhaat päivät jo nähty?

– Luulen, että moni odottaa heidän palaavan takaisin surkean viime kauden jälkeen, kun he jäivät koko Keskisen divisioonan viimeiseksi. Heillä on edelleen nuorta voimaa, kuten vaikkapa Alex DeBrincat ja Brandon Saad, joka on vasta 25-vuotias. Heidän joukkueessaan on edelleen syvyyttä, TSN:n toimittaja Travis Jost pohtii tuoreessa kolumnissaan.

Jost ei kuitenkaan ennusta Blackhawksille enää kovin ruusuista tulevaisuutta.

– Tilanne on kuitenkin haastava ”pinnalla”. Jonathan Toews, Patrick Kane, Duncan Keith sekä Brent Seabrook eivät vain enää ole samoja pelaajia vuonna 2018. He olivat päävastuussa kolmesta Stanley Cupista. He ovat edelleen laadukkaita pelaajia, mutta eivät enää yhtä merkittäviä kuin aiemmin, Jost kirjoittaa.

Chicagon perinteikäs kilpakumppani Detroit Red Wings on vielä kauempana menestyksen päivistään. Jostin mielestä kumpaakin perinneseuraa odottaa korpivaellus.

– Detroit ja Chicago näyttivät meille, miten rakennetaan mestaruudesta taisteleva joukkue modernilla ajalla. Toisaalta he kirjoittivat sen perään myös jatko-osan. Se kertoo siitä, miten palkkakaton kanssa eletään nykyään ja miten tärkeää on tuottaa jatkuvasti pelaajia. Detroitin tarina on jo kirjoitettu. Red Wings on matkalla kohti täydellistä uudelleenrakennusta, Jost linjaa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!