Kovaa vertailua: NHL-tähti saamassa jättipotin? ”Sitä on tietoinen kun jotain tuollaista tapahtuu”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin ruotsalaistähti William Nylander ei hätäile jatkosopimuksen allekirjoittamisella siitäkään huolimatta, että Detroit Red Wingsin yhdysvaltalaissentteri Dylan Larkin sai jo omansa hoidettua.

– Nyt kun sopimusneuvottelut ovat alkaneet, sitä on tietoinen kun jotain tuollaista tapahtuu. Juuri nyt tiedän paremmin, mitä liigassa on meneillään, Nylander kertoi NHL.comin toimittaja Mike Zeisbergerille.

– Minulla ei ole mitään paineita tai kiirettä saada sopimusta tehtyä sen takia, koska Larkin allekirjoitti omansa.

Miksi juuri Larkin otettiin tässä tapauksessa esille? No, sekä Nylander että Larkin ovat molemmat 22-vuotiaita ja heidän tehonsa olivat viime kaudella lähes identtiset. Ruotsalainen naulasi 61 tehopistettä, kun taas yhdysvaltalainen iski kaksi pistettä enemmän (63).

Larkin allekirjoitti Red Wingsin kanssa viisivuotisen ja 30,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen, joten voisi helposti olettaa, että Nylander saisi itselleen samankaltaisen diilin.

Täytyy kuitenkin muistaa, että sekä joukkueet että pelaajat eroavat paljon toisistaan. Pelkästään se, että Larkin pelaa sentterinä ja Nylander laiturina, tekee heistä kaksi hyvin erityyppistä pelaajaa.

Nylanderin toiveissa on ennemmin monivuotinen sopimus kuin siltamallinen vaihtoehto. Torontossa on paljon muitakin pelaajia, jotka hamuavat samaa kuin Nylander, joten Kyle Dubasilla riittää pähkinää purtavaksi.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!