Yksi NHL:n parhaista maalintekijöistä, St. Louis Bluesin venäläistähti Vladimir Tarasenko luisteli maanantaina ensimmäistä kertaa joukkuekavereidensa kanssa sitten viime kauden päätteeksi tehdyn olkapääleikkauksen jälkeen.

Tarasenkon vasen olkapää meni sijoiltaan runkosarjan viimeisessä ottelussa Colorado Avalanchea vastaan ja hänen toipumisensa arvioitiin kestävän neljästä kuuteen kuukautta. Vaikka nyt on vielä liian aikaista sanoa, niin ainakin hän uskoo itse olevansa valmis pelaamaan heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

– Minun täytyy jutella vielä lääkärien kanssa, mutta saan jo luistella joukkueen kanssa vähäisellä kontaktilla. Pystyn kuitenkin laukomaan. Tunnen oloni loistavaksi ja paljon vahvemmaksi. Olen valmis kauteen, Tarasenko kertoi Bluesin verkkosivuilla.

Alustavasti Tarasenkon tilanne arvioitiin tarkastettavan vasta syyskuun harjoitusleirillä, mutta paranemisprosessi on edennyt nopeammin kuin odotettiin.

– Olen vain noudattanut lääkärin ohjeita. Viimeiset kolme ja puoli kuukautta ovat olleet minulle melko rankkoja, sekä henkisesti että fyysisesti. En ole koskaan viettänyt näin pitkää taukoa, Tarasenko kuvaili.

Tarasenko ei yltänyt päättyneellä kaudella parhaimpaansa, mutta siitä huolimatta hän voitti joukkueensa sisäisen maalipörssin 33 täysosumallaan ja sijoittui pörssikakkoseksi 66 tehopisteellään.