Superlupaava Kaapo Kakko kannattaa laittaa merkille tulevalla Liiga-kaudella.

17-vuotiaasta nuorukaisesta on povattu 2019 NHL-draftin korkeinta eurooppalaisvarausta ja syksyllä hän pääsee esittämään taitojaan TPS:n väreissä.

Kakko pelaa parhaillaan Kanadan Kamploosissa järjestettävässä World Summer Showcase -turnauksessa, jossa vasemmalta ampuva laituri edustaa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. Lehtereillä päivystää useita eri NHL-seurojen pelaajatarkkailijoita, mutta he eivät hyökkääjän tekemiseen vaikuta – ainakaan negatiivisesti.

– Ei tässä ole mitään paineita. Tämä on uskomattoman hieno mahdollisuus minulle. Haluan näyttää, että voin olla kärkiketjujen pelaaja, Kakko sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Kakko pelasi viime kaudella TPS:n A-junioreissa 38 ottelua tehoin 25+30 (55). Liigassa hänen tililleen kertyi kuusi ottelua ja yksi syöttöpiste.

Suomalaisässän tekeminen on herättänyt ihmetystä myös Nuorten Leijonien joukkueessa, jossa hänen vierellään pelaavat Los Angeles Kingsin ykkösvaraus Rasmus Kupari ja Chicago Blackhawksin kolmoskierroksella huutama Niklas Nordgren.

– Hän on erittäin taitava. Joskus katselen hänen tekemisiään ja mietin, että ei voi olla totta, Kupari ylisti.

– Välillä ihmettelen itsekin: ”Vau, miten hän oikein tekee tuon”.