NHL-seuran GM saa runsaasti raippaa – tähtihyökkääjän tilanteesta tulossa iso päänvaiva: ”Ei neuvotteluvaraa”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens on tiettävästi yrittänyt kaupata amerikkalaishyökkääjä Max Paciorettyn oikeuksia useammalle NHL-seuralle. Canadiensin GM Marc Bergevinin kauppaamishalu on vaikuttanut ajoittain jopa epätoivoiselta.

Paikallislehti Montreal Gazetten toimittaja Brendan Kelly varoittaa, että tilanne on kääntymässä sellaiseksi, josta voi muodostua hyvin epämieluisa sekä pelaajalle että seuralle.

– Millä tahansa mittarilla Paciorettyn pitäisi saada enemmän rahaa. Hän on ollut liigan parhaita maalintekijöitä viimeiset viisi kautta. Kyllä, hänellä oli heikompi kausi 2017-18, mutta ennen tätä hän teki enemmän kuin 30 maalia neljällä peräkkäisellä kaudella ja oli kahdesti lähellä rikkoa 40 maalin rajan, Kelly muistuttaa.

– Negatiivinen puoli yhtälössä on, että Pacioretty on tuntenut viime vuosina itsensä petetyksi. Hän tietää, että hänen pitäisi saada enemmän rahaa. Liigassa, jossa käyttökelpoinen apuhyökkääjä, kuten Washington Capitalsin Tom Wilson, juuri allekirjoitti kuuden vuoden ja 5,17 miljoonan vuosiansiot takaavan sopimuksen, keskimääräinen 4,5 miljoonaa Paciorettylle on loukkaus.

Pacioretty erotti kesän aikana agenttinsa Pat Brissonin ja palkkasi tilalle Allan Walshin. Amerikkalaishyökkääjän on arveltu päättäneen työsuhteen Brissonin kanssa siksi, että hänellä oli liian toverillinen side Canadiens-GM Bergevinin kanssa, eikä hän edustanut Paciorettyn etua halutulla tavalla. Brisson ja Bergevin pelasivat teini-iässä samassa joukkueessa Montrealissa.

– Ongelma on, että Bergevin on ollut epätoivoinen yrittäessään kaupata Paciorettya kuukausia ja se ei ole toistaiseksi onnistunut. 30 muuta GM:ää tietävät Bergevinin olevan epätoivoinen, koska on lähes mahdotonta kuvitella Habs-kapteenin aloittavan kautta Montrealissa. Muut GM:t voivat tarjota kauppaa alle markkina-arvo tietäen, että Bergevinillä ei ole neuvotteluvaraa.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.