Vegas Golden Knights teki kesän aikana ison kaappauksen ja kiinnitti keskushyökkääjä Paul Stastnyn kolmivuotisella sopimuksella.

Ovi kävi myös toiseen suuntaan kun esimerkiksi James Neal siirtyi Calgary Flamesiin ja David Perron palasi St. Louis Bluesiin.

Kyseiset kaverit olivat suomalaishyökkääjä Erik Haulalle varsin tuttuja pelimiehiä, sillä kolmikko pelasi lähes koko kauden samassa ketjussa.

– He olivat ketjukavereitani lähes koko vuoden. Oli kova isku nähdä heidän lähtevän. He auttoivat rakentamaan ja johtamaan tätä joukkuetta monilla eri tavoin, joten heitä on vaikea korvata. Mutta tällaista tämä on ja nyt täytyy kohdistaa katseet eteenpäin. Toivon heille kaikkea hyvää tulevaisudessa, Haula sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Vegasin suurin syömähammas viime kaudella oli joukkueen ykkösketju, jossa operoivat William Karlsson, Jonathan Marchessault ja Reilly Smith. Päävalmentaja Gerard Gallant on tuskin valmis rikkomaan ritaritrioaan. Näin ollen kakkoskenttä on rakennettava uudelleen.

Haulan luontainen pelipaikka on keskellä, mutta hän on tottunut pelaamaan myös vasemmassa laidassa. Tämä mahdollistaa Stastnylle paikan kakkosketjun keskellä ja enää pitäisi täyttää oikea laita.

Jotta kolmikko ei olisi vain vasemmalta ampuvien hyökkääjien varassa, tarvitaan siihen ripaus rightin puolen osaamista. Tätä tarjoaa muun muassa 22-vuotias Alex Tuch, jolta löytyy maalintekotaitojen lisäksi raakaa voimaa.

191-senttinen ja 100-kiloinen Tuch operoi viime kaudella suurimmilta osin kolmosketjussa ja merkkautti ensimmäisellä NHL-kaudellaan mukavat 37 tehopistettä (14+23). Nyt hänellä on mahdollisuus tehdä todellinen läpimurto, mikäli Gallant on valmis nostamaan hänen rooliaan.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko