Ura ohi! 20 NHL-kauden hyökkääjälegenda siirtyy eläkkeelle – unelma jäi toteutumatta

© Kuva: Getty Images

Calgary Flames tiedottaa, että seuran entinen hyökkääjähuippu ja pitkäaikainen kapteeni Jarome Iginla ei aio jatkaa ammattilaisuraansa ensi kaudelle. Yhteensä 20 eri NHL-kaudella pelannut Flames-ikoni kertoo lopettamispäätöksestään maanantain lehdistötilaisuudessa.

Iginla edusti suurimman osan ajastaan Calgarya ja vietti uransa viimeiset viisi kautta kiertelemällä eri NHL-joukkueissa. Kuluneella kaudella hän ei pelannut otteluakaan, kun loukkaantumisista toipuminen venyi odotettua pidemmälle.

Tänä vuonna 41 vuotta täyttänyt hyökkääjä kuuluu meriiteiltään NHL:n kaikkien aikojen parhaisiin. Hän pelasi runkosarjassa yhteensä 1554 ottelua, teki pisteitä 1300 ja voitti useita henkilökohtaisia palkintoja kuten maalipörssin kahdesti ja pistepörssin kerran.

625 maalillaan Iginla on NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissa sijalla 15. Tehopisteissä hän on 34.

Iginla menestyi myös maajoukkuetasolla. Hän pelasi olympialaisissa kolmesti ja saavutti kahdesti kultaa. Lisäksi hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2004. Legendaariseen kolmen kullan kerhoon hän ei kuitenkaan päässyt, kun jokaisen NHL-pelaajan suurin unelma Stanley Cup jäi saavuttamatta.