Kaksi vuotta sitten kesällä, Tampa Bay Lightning varasi 6. kierroksella venäläispuolustaja Oleg Sosunovin. Moni ei tiennyt tuolloin 18-vuotiaasta kiekkoilijasta juuri mitään.

– Hän on… massiivinen, hyökkääjä Chase Wouters kuvaili Sosunovia The Athleticille kesäkuisella tulokasleirillä.

204-senttinen ja 102-kiloinen Sosunov pelasi viime kaudella WHL-seura Moose Jaw Warriorsissa, jossa hänen kokonsa herätti suurta kiinnostusta.

– Kun joukkueet lämmittelivät ennen ottelua, vastustajat katselivat häntä ihmeissään: ”Voi luoja, tuo kaveri on iso”. On olemassa kuva, jossa seison vierekkäin hänen kanssaan. Olin pelatessani iso kaveri, mutta tämä jätkä on hirviö, sanoi Moose Jawin päävalmentaja Tim Hunter.

Hunter kuvailee Sosunovia taitavaksi, kokoisekseen hyvin liikkuvaksi puolustajaksi, joka omaa pelottavan laukauksen. Sosunov pelasi Warriorsissa 71 runkosarjan ottelua, joissa hän tälläsi seitsemän maalia ja antoi 19 maalisyöttöä.

– Yleensä isokoisesta kaverista ja tämän luistelusta muodostuu oma projektinsa, mutta hänen kohdallaan niin ei kuitenkaan tapahtunut. Kauden loppua kohden hän oli todella hyvä pelaaja WHL:ssä, Hunter totesi.

Sosunovin NHL-noususta ei ole takeita, mutta samaa voidaan sanoa suuresta osasta 6. kierroksen varauksista. Ensi kaudella venäläisjätti pelaa ensimmäistä kertaa aikuisten sarjassa, kun hän debytoi Tampan farmijoukkue Syracuse Crunchissa. Ties vaikka Sosunov jälleen yksi Steve Yzermanin ja hänen taustajoukkojensa myöhäiskierrosten helmistä.

– Kun näin hänet ensimmäisen kerran, en odottanut hänen olevan näin atleettinen ja hyvä liikkeinen. Kun hän tuli leirille ensimmäistä kertaa viime kesänä, ajattelimme että ”oho, tämä kaveri osaa todellakin luistella. Kun näin hänet kuntosalilla, huomasin että hän on todella atleettinen. Kun hän tulee vahvemmaksi ja saa enemmän jääaikaa, hänestä tulee vain entistä parempi, Yzerman tuumaili The Athleticille.

Voit katsoa alla olevalta videolta näytteen Sosunovin luistelusta:

Joe Smith

@JoeSmithNHL
Quick feet Oleg Sosunov #TBLightning