HIFK:n huippulupaus tähtää huipulle – linjasi tavoitteensa: ”NHL on unelmani”

© Kuva: Juha Tamminen

150% talletusbonus vedonlyöntiin!

Maalivahti Markus Ruusu haaveilee urasta maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa, NHL:ssä.

20-vuotias maalivahtilupaus pukee ensi kaudella ylleen HIFK:n paidan, jossa hän taistelee peliajasta Atte Engrenin sekä Niilo Halosen kanssa. Tuleva tehtävä ei ole helppo, mutta HIFK-siirtoa ei kauaa tarvinnut miettiä, kun siihen avautui tilaisuus.

– Kun IFK:n tasoinen huippuseura otti yhteyttä niin totta kai kiinnostus heräsi heti. Lämmitti kovasti, että IFK oli aidosti kiinnostunut minusta ja halusi minut tänne. Ei tarvinnut kahdesti miettiä. Sain siitä valtavasti ekstramotivaatiota loppukauteen ja sitä teki tavallaan koko ajan hommia vain tätä kautta ajatellen, Ruusu kommentoi HIFK:n verkkosivuilla.

Ruusu pääsee helsinkiläisseurassa maalivahtivalmentaja Jan Lundellin alaisuuteen, joka on tehnyt hyvää jälkeä nuorten maalivahtien kanssa. Viimeisimpänä esimerkkinä Kevin Lankinen allekirjoitti NHL-sopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa.

Ruusulla on NHL-varaus ja hän on käynyt kahtena kesänä Dallas Starsin leirillä. Tulevaisuuden tavoitteet on sen myötä NHL-jäillä.

– NHL on ollut unelmani aina pihapeleistä lähtien. Tuntuu, että olen nyt askeleen lähempänä sitä unelmaa, kun olen päässyt käymään siellä leireillä ja nähnyt millaista se meininki on. Töitä on vielä todella paljon edessä, mutta sitä unelmaa kohti tässä tehdään hommia päivittäin, Ruusu kertoi.

150% talletusbonus vedonlyöntiin!