Jos New York Islanders oli yksi NHL-draftin ensimmäisen kierroksen voittajista (lue aiheesta lisää), niin samaa voi sanoa myös Detroit Red Wingsistä.

Autokaupunki pääsi jopa hieman yllättäen nappaamaan kuudennella vuorollaan superlupaavan tshekkihyökkääjä Filip Zadinan. Red Wings pääsi huutamaan myös keskushyökkääjä Joe Velenon (#30), jonka NHL Central Scouting arvioi Pohjois-Amerikassa pelaavista kiekkoilijoista jopa kahdeksanneksi parhaaksi pelaajaksi.

Detroitin GM Ken Holland oli luonnollisesti innosta piukeana niin sanotuista ryöstöpelaajistaan.

– Luulimme Zadinan menevän viiden ensimmäisen pelaajan joukossa ja olimme todella innoissamme, kun saimme hänet. Jääkiekossa tarvitaan aina maalintekovoimaa ja Velenon kohdalla saimme myös huimaa nopeutta. Voi sanoa, että draft on kohdellut meitä tähän asti loistavasti. Olemme todella onnellisia näistä kahdesta superlahjakkaasta pelaajasta, Holland suitsutti NHL:n verkkosivuilla.

18-vuotias Zadina pelasi kuluneella kaudella QMJHL-seura Halifax Mooseheadsin paidassa 57 runkosarjaottelua, joissa vasemmalta ampuva laituri tykitti hurjat 44 maalia ja yhteensä 82 tehopistettä.

Veleno, 18, pelasi samassa sarjassa sekä Saint John Sea Dogsin että Drummondville Voltigeursin riveissä yhteensä 64 runkosarjapeliä. Näissä 185-senttinen kanadalainen takoi tehot 22+57=79.