NHLSuomi tavoitti St. Louis Bluesin farmijoukkueessa pelaavan suomalaispuolustajan Petteri Lindbohmin, joka vietti kesälomaansa rentoutuen Maltalla.

– Pieni lepo on nyt paikallaan niin saa kroppa levätä. Sitten painetaan taas 3-4 viikkoa putkeen kovaa duunia, Lindbohm kertoi NHLSuomelle hyväntuulisena kuulumisistaan.

24-vuotias puolustaja on viettänyt viime aikoina paljon aikaansa MM-jalkapallon parissa – eikä hänen suosikistaan ole epäselvyyttä.

– Aika paljon on tullut katsottua noita MM-kisoja. Toivon Lionel Messille hyvää ja sitä, että hän ottaisi sen mestaruuden – varsinkin, jos nämä ovat hänen viimeiset MM-kisansa.

Kausi 2017-18 oli karvas pettymys

Lindbohmin päättynyt kausi sai dramaattisia piirteitä tammikuussa, kun hän kärsi pahan olkapäävamman, joka vaati kauden päättävän leikkauksen.

– Harmi, että tuli se ”pieni” loukkaantuminen siinä kesken kauden. Viimeksi meni rikki toinen olkapää ja nyt sitten se toinen. Nyt kuitenkin tuntuu, että oon täysin kunnossa. Oikeastaan nyt on sellainen fiilis, että olkapäät eivät ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa, AHL-seura Chicago Wolvesia edustava peluri vakuuttaa.

Lindbohm pelasi päättyneellä kaudella AHL:ssä 23 ottelua tehopistein 1+2=3. Wolvesin varakapteenina toimineen suomalaisen vähäinen pistemäärä johtui hieman muuttuneesta roolista.

– Alkukaudella pelasin hyvin vaikka pisteitä ei paljoa tullukaan. Rooli oli vähän puolustavampi, joten en päässyt hyökkäämään niin paljoa kuin olisin halunnut, viime kaudella tehot 8+8=16 summannut pakki kertoi.

Jatkuuko ura Euroopassa vai Pohjois-Amerikassa?

Lindbohm allekirjoitti viime syksyllä Bluesin kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka päättyy nyt heinäkuun 1. päivä.

Blues ei ole vielä tarjonnut uutta paperia, joten suomalaispelurin ensi kauden seura on vielä hämärän peitossa.

– Minulla on aika samanlainen kesä kuin viime vuonna. Pitää katsoa mitä tarjouksia tulee ja mitkä ovet ovat raollaan. Oma mentaliteettini on se, että pääsen kehittymään pelaajana. Sen mukaan valitsen myös tulevan joukkueeni.

Viimeisen neljän kauden aikana vain 40 ottelua NHL:n puolella pelanneen Lindbohmin tavoite on kuitenkin jatkaa ”taalaliigassa”.

– Oma unelma on ehdottomasti vielä NHL. Sinne on kuitenkin monta erilaista polkua – minun täytyy vain löytää se oma polku.

Lindbohm pitää Eurooppaa yhtenä mahdollisena ”polkuna” NHL-unelman tavoitteluun.

– Tilanne Bluesin kanssa on vielä ihan täysin auki. Katsotaan miten juhannus menee ja sen jälkeen nähdään, jatkuuko urani Euroopassa vai Pohjois-Amerikassa. Eurooppa on ehdottomasti yksi vaihtoehto – siellä pelataan kuitenkin hyvää lätkää. Hyvänä esimerkkinä Saksa, joka pelasi olympialaisissa hyvin. Eurooppa on hyvä vaihtoehto minulle.

Liigassa Jokereita ja Ässiä edustaneen puolustajan tärkein tavoite on kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

– Tärkeintä oikeastaan on se, että löydän sellaisen kokonaisuuden, jossa valmennus haluaa minulta samoja asioita, joita minä haluan seuralta. Siten pääsen itse parhaiten pelaajana eteenpäin. Tulevassa seurassa minulle on tärkeintä se, että pystyn kehittymään pelaajana paremmaksi, Lindbohm kertoo.

Haastattelu: Lauri Saastamoinen

Twitter: LauriSaasta