Yhdysvalloissa on tapana, että Stanley Cupin voittanut joukkue kutsutaan kauden päätyttyä presidentin vierailulle Valkoiseen taloon.

Washington Capitals on enää voiton päässä mestaruudesta. Vaikkei finaalisarja Vegas Golden Knightsia vastaan ole vielä ratkennut, varautuu joukkueen hyökkääjä Devante Smith-Pelly jo mahdolliseen kutsuun ja siitä kieltäytymiseen.

– Asiat, joita hän (Donald Trump) sylkee suustaan ovat rasistisia ja seksistisiä. Jotkin asiat, joita hän sanoo ovat suorastaan iljettäviä. En ole hirveästi syventynyt politiikkaan, joten en tiedä hänen kaikkia kantojaan, mutta en ole lainkaan samaa mieltä hänen puheidensa suhteen. Asiasta ei olla vielä keskusteltu joukkueessa, mutta minä olen ainakin valintani tehnyt, jos kutsu tulee, Smith-Pelly täräytti ESPN:n mukaan.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun NHL-pelaaja kieltäytyy kutsusta Valkoiseen taloon. Muun muassa maalivahti Tim Thomas protestoi kutsua vuonna 2011, kun Boston Bruins voitti Stanley Cupin.