New York Islanders teki merkittävän muutoksen pettymykseen päättyneen kauden päätteeksi ja kiinnitti legendaarisen NHL-pomon Lou Lamoriellon seuran jääkiekkopuolen johtajaksi.

Lamoriellon ensimmäinen ja tärkein tehtävä on tehdä jatkosopimus Islandersin ykköstähden ja kapteenin John Tavaresin kanssa.

Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Lamoriello on jo aloittanut keskustelut Tavaresin kanssa, mutta huomauttaa samalla, että Tavares aikoo kuunnella muidenkin NHL-seurojen tarjoukset.

Friedman on saanut myös tietoonsa, että uusi Islanders-pomo aikoo neuvotella Pietarin SKA:n tähtihyökkääjän Ilja Kovaltshukin kanssa.

– Lamoriellosta tiedon irti saaminen on kuin yrittäisi ryöstää läpipääsemätöntä kassakaappia. Mutta olen kuullut, että Islanders yrittää tehdä tarjouksen Kovaltshukille, toimittaja paljasti.

Islandersin hankinnat eivät ole jäämässä vielä siihen, koska Friedman sanoi samalla, että seura etsii vahvistusta maalivahtitilanteeseensa. Tämä saattaa hyvinkin tietää Thomas Greissin tai Jaroslav Halakin lähtöä pois New Yorkista.