Jääkiekon MM-kisoissa on jäljellä enää turnauksen kahdekan parasta joukkuetta.

Puolivälierät käynnistyvät tänään seuraavilla ottelupareilla:

USA – Tshekki kello 17:15
Venäjä – Kanada 17:15
Suomi – Sveitsi 21:15
Ruotsi – Latvia 21:15

Kiekkomaamattunakin pidetty The Hockey News arvioi jäljellä olevat joukkueet ja nosti Leijonat jopa suurimmaksi mestarisuosikiksi.

The Hockey Newsin listaus:

Suosikit:

  1. Suomi

Suomi ei voittanut kaikkia alkulohkon pelejään, mutta on vaikea löytää toista joukkuetta, joka olisi yhtä vaikea vastus kerrasta-poikki -vaiheessa. Suomen hyökkäyspeli on ollut turnauksen toiseksi tehokkainta: seitsemään peliin on syntynyt 38 täysosumaa. Tämän lisäksi Suomi on päästänyt kisoissa kolmanneksi vähiten maaleja (11). Kirsikkana kakun päällä Carolina Hurricanesin hyökkäysduo Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat pistepörssin sijoilla yksi ja kolme. He ovat liekeissä!

Mikä tärkeintä, kaksi turnauksesta jo tippunutta joukkuetta ovat onnistuneet nollaamaan Suomen maalinteon lähes täydellisesti. Tanska kaatoi Suomen maalein 3-2 lähinnä loistavan maalivahtipelinsä turvin ja Saksa voitti Suomen samoin lukemin – kiitos heidän uskomattoman maalivahtinsa. Kerrasta-poikki -turnauksessa maalivahdit, jotka eivät pääse parhaalle tasolleen, maksavat joukkueelleen kalliisti.

Suomi on joka tapauksessa esiintynyt edukseen jokaisessa tärkeässä pelissään tähän asti. Maat, jotka pääsivät B-lohkosta jatkoon, Suomi voitti ne kaikki ja vieläpä maalierolla 19-4.

2. Ruotsi

3. USA

Haastajat:

4. Venäjä

5. Kanada

6. Tshekki

Villit hevoset:

7. Sveitsi

8. Latvia

Voit lukea The Hockey Newsin uutisen kokonaisuudessaan täältä.