NHL-seura luopui ilmaiseksi maalitykistä – nyt johdattaa Vegasin kohti menestystä

© Kuva: Getty Images

Jonathan Marchessaultin päästäminen pois Florida Panthersista viime kauden jälkeen herätti jo päätöksen hetkellä ihmettelemistä.

Pienikokoinen hyökkääjä takoi komeasti 30 maalia halvalla 750 tuhannen dollarin palkalla, mutta tästä huolimatta Panthers jätti hänet suojaamatta ennen laajenusdraftia, jossa Vegas luonnollisesti poimi Marchessaultin riveihinsä.

– Mielestäni osoitin, että pystyn olemaan osa Panthersin joukkuetta, mutta he valitsivat toisin, hyökkääjä summasi aikaisemmin tämän kauden aikana Sun-Sentinelin haastattelussa.

Kukkaan puhjennut 27-vuotias hyökkääjä on osoittanut Floridan suuntaan, että hänestä olisi kannattanut pitää kiinni.

Runkosarjassa hän oli sensaatiomaisesti pelanneen tulokasseuran toiseksi tehokkain pelaaja 75 tehopisteellään. Mallejakin syntyi jälleen komeat 27.

Marchessaultin kauden on kuitenkin kruunannut pudotuspelit, joissa hän ei ole näyttänyt mitään hyytymisen merkkejä, kun Golden Knights on pelannut itsensä jo konferenssifinaaleihin. Marchessault on joukkueen tehokkain pelaaja, sillä hän on tehnyt kymmenessä ottelussa komeat pisteet 4+7=11.

Florida Panthers puolestaan jäi tällä kaudella pudotuspelinen ulkopuolelle.

Marchessault sai palkintonsa kovasta työstä, kun Vegas kiinnitti hänet kuuden vuoden ja 30 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella, joka astuu voimaan ensi kaudesta eteenpäin.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!