Toronto Maple Leafs on taistellut itsensä kuilun partaalta mahtavasti takaisin pinnalle ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa Boston Bruinsia vastaan. Edessä on tarunhohtoinen Game seven, joka pelataan ensi yönä Suomen aikaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Maple Leafsin ehdottomia sankareita ottelusarjassa on ollut hyökkääjä Mitchell Marner, joka on iskenyt vähintään yhden tehopisteen jokaisessa ottelusarjan ottelussa, paitsi sarjan avauspelissä. Näin Marnerin pisteputki on jo viiden ottelun mittainen (2+6=8). Yhtä pitkään pisteputkeen on Maple Leafsin seurahistoriassa kyennyt edellisen kerran pudotuspeleissä legendaarinen Brian Leetch. Hän onnistui tempussa keväällä 2004. Amerikkalaispuolustaja nakutti tuolloin kuuteen peräkkäiseen otteluun vähintään pisteen ja yhteissaldo kuudessa ottelussa oli 0+6.

Leetch muistetaan parhaiten pitkästä urastaan New York Rangersissa, mistä hän siirtyi kesken kauden 2003-2004 Torontoon. Tämän jälkeen hän pelasi vielä kauden 2005-2006 Boston Bruinsissa.

Mitchell Marner pelaa toista kokonaista kauttaan Toronton NHL-miehistössä. Hän on noussut nopeasti NHL:n tähtiluokkaan. Runkosarja toi tilille 22 maalia ja 69 tehopistettä, mikä on Marnerin uusi ennätys. Pudotuspeleissä on toistaiseksi syntynyt mainio saldo 2+6=8.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mitch Marner became the first @MapleLeafs player to record a point streak of 5+ games in a playoff year since Brian Leetch in 2004 (0-6—6 in 6 GP). #NHLStats #StanleyCup