Ottawa Senatorsin kausi oli täysi painajainen, kun joukkue jäi NHL:ssä kauas pudotuspeleissä ja oli koko sarjan toiseksi huonoin joukkue.

Tilanne ei helpotu yhtään kesällä, kun seuralla on edessään vaikea prosessi kääntää kurssi ensi kaudeksi.

Itse asiassa seurajohtokaan ei usko näin nopeaan käännökseen, sillä Senatorsin GM Pierre Dorion asteli torstaina median eteen kertomaan ajatuksiaan ja linjaamaan seuran tulevaisuutta.

Yksittäisiin pelaajasopimuksiin hän ei suostunut ottamaan kantaa, joten tähtipuolustaja Erik Karlssoniin ei otettu sen enempää kantaa. Aikaisemmin tällä viikolla Dorion kertoi, että siirtohuhuissa velloneelle Karlsonnille tullaan tarjoamaan pitkää jatkosopimusta.

Sen sijaan päävalmentaja Guy Boucherin tilanteesta antoi ristiriitaista viestiä. Hän kertoi, ettei päävalmentajan suhteen ole tehty vielä ensi kauden osalta päätöstä ennen kuin neuvotteluita ollaan käyty.

Dorionin puheista oli kuitenkin pääteltävissä, ettei Boucher tule jatkamaan ainakaan tämän kauden opeilla.

– Jos kuulen vielä kerrankin, että lepo on ase, tulen hulluksi, Dorion sanoi tiukasti median edustajille.

Kommentti liittyi siihen, että GM:n mielestä joukkueen isoimpia muutoksia ensi kaudelle on oltava isompi työmäärä harjoittelussa verrattuna tähän kauteen. Tämän lisäksi Dorion haluaa nähdä nuorten pelaajien kehittämistä enemmän.

Pitkän lehdistötilaisuuden aikana Dorion ei kuitenkaan heittänyt valmennusta pelkästään junan alle huonon kauden takia.

– Jos johdat urheiluseuraa ja sijoitut 30. runkosarjassa, on syytä katsoa peiliin. Minä otan tästä isosti vastuun, Dorion sanoi.

Valmennuksen osalta hän sanoi, että päätöksiä ei tehdä vielä seuraavien viikkojen aikana.

Henri Havusela